belépés / regisztráció
2021. augusztus 3. kedd
Aktuális lapszám

Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség

A MÉgKSZ életében a 2012-es év a változások és a megújulás éve volt. Újragondoltuk és definiáltuk stratégiánkat, koordináló szerepünket, amely szerint a Szövetség célkitűzése, hogy biztosítsa a szakmában érdekelt kormányzati és nemkormányzati szereplők érdekvédelmi és érdekérvényesítő tevékenységét, szakmapolitikai érdekeik összehangolását, a szakma arányos és közös képviseletét.

 

Újrastrukturáltuk szervezetünket, feladatainkat, így az alábbi stratégiai és taktikai feladatok előkészítését és végrehajtását, az iroda szervezésében témafelelősök, munkacsoportok, ad hoc bizottságok végzik.

Szakma – Társszakmák – Szakmastratégia: szakmapolitikai állásfoglalások, cselekvési tervek (épületgépészet, épülettechnika, épületenergetika, hagyományos és megújuló energiaforrások, település energetika)

Monitoring - Kommunikáció – Információ: információgyűjtés és - kezelés (monitoring rendszer, piacinformációk, kormányzati lobby, marketing, rendezvények, Épületgépészeti Múzeum)

Képzés – Képesítés – Oktatás – Jogosultság: életpálya felmérés és életpályamodell kidolgozása (középfokú szakképzés, hatósági képesítések, felsőfokú oktatás, jogosultsági rendszerek)

Vállalkozás – Szakma – Érdekvédelem: szakmai lobby, vállalkozói esélyegyenlőség (jogszabály-, szabványértelmezés, és -fejlesztés, szerződések szakmai követelményrendszere, termékminősítés, lánctartozások kezelése)

Együttműködés – Szervezet – Működés – Érdekérvényesítés: koordinációs tevékenységek, kapcsolatok, intézményi rendszer (hierarchia, kapcsolatrendszer, hazai és nemzetközi társzervezetek, Szakmai Szakértői Testület, pályázatok, projektek.

Ezen gondolkodásmód és szándék mentén már vannak is konkrét, kézzelfogható sikerek: Alapszabályunk aktualizálása, a tagstruktúra korszerűsítése.

Fenti stratégia mentén:

  • a 2012-15 évi munkatervünk előkészítése,
  • az egyes munkacsoportok felállítása,
  • feladatok prioritásának meghatározása,
  • egyes területeken érdemi eredmények,
  • szakmai intézetek, szervezetek rendezvényeinek támogatása.

2012-ben a legnagyobb feladat és siker, mint megújulásunk első bizonyítéka, a Magyar Épületgépészek Napja rendezvényünk volt. Mi lesz 2013-ban? Megyünk tovább a kijelölt úton! De már tudjuk, hogy mindez egyedül nem megy, várjuk a még-nem-tagok, aktív közreműködését, támogatását. 


A szerzõ egyéb cikkei:

  A Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség közgyűlése
  MÉgKSZ Tisztújító Közgyűlés
  MÉgKSZ tisztújító közgyűlés
  Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség 2013

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam