belépés / regisztráció
2021. május 8. szombat
Aktuális lapszám

Magyar Épületgépészek Napja

Szakmánk legbensőségesebb ünnepségét már 16. alkalommal rendezték meg 2011. december 2-án a Budapesti Műszaki Egyetem központi épületében. A patinás épület aulájában - a nehéz idők ellenére - számos kiállító mutatta be termékeit, szolgáltatásait, új eredményeit, lehetőséget adva az érdeklődő diákoknak, hogy a várható jövőről is szót ejtsenek a cégek képviselőivel. Az épületgépész szakmát jelenleg is művelő tervezők, szerelők számára is jó alkalom volt, hogy már a meglévő kapcsolataikat ápolják, vagy esetleg egy-egy érdekes új rendszerrel, megoldással bővítsék az ismereteiket.

A kiállítással párhuzamosan szervezett épületgépészeti konferencia érdekes, napjainkra is jelentős kihatással rendelkező témát választott "Mit tehetünk a hazai épületgépészeti zöldenergia növeléséért" - címmel, amelynek alapjait a Megújuló energia hasznosítási-cselekvési terve 2020-ig tartalmazza.

Ismét nagyon várt esemény volt a meghirdetett tervezői pályázat eredményhirdetése. A minősítő bizottság döntése alapján ebben az évben megosztott első díjat adtak ki Oltvai Andrásnak (Oltvai Gépész Stúdió) a Zeneakadémia felújítási munkáiért, valamint Szlovák Krisztiánnak (Temesvári Tervező Kft.) a Millenniumi városközpont, K&H-bankszékház terveiért.

Az egész napos rendezvény fénypontja ismét az esti bál volt, ahol a legjelentősebb épületgépész kitüntetések nyerteseinek névsorát várta izgalommal a jelenlévők nagy tábora. Tehát 2012-ben az

Év oktatója: dr. Kontra Jenő professzor,
Év épületgépész vállalkozója: Kőműves Árpád (Sivamont Kft.),
Év épületgépész márkakereskedője: Matuz Géza,
Év épületgépész tervezője: Nagy Gyula (Piraton Kft.) lett.

Ez évben először itt adták át a Macskásy-díjat is, amelynek látványos plakettjét - mindenki nagy megelégedettségére - most Arnold Károly vehette át.

A díjak átadását a bál, a felhőtlen szórakozás követte, amely programjának összeállításáért külön köszönet a szervezőknek. A hangulat tetőfokra hágott, a fiatal és idősebb generáció együtt koptatta a parkettet és cipőik talpát, azzal a kellemes érzéssel, hogy mégis jó épületgépésznek lenni!

 


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam