belépés / regisztráció
2022. január 19. szerda
Aktuális lapszám

Macskásy Árpád díjak átadása

A Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozata, képviselve az épületgépész mérnöki szakma egységét, a 2015. évben új díjakat alapított abból az indíttatásból, hogy Macskásy Árpád életműve és az életművével hitelesített felfogás, az embert szolgáló épületgépész mérnöki mesterség, a tudomány és a szilárd erkölcsi tartást igénylő tevékenység elismerést nyerjen.

 

A 2017. évben a tagozat az épületgépészeti életmű és az épületgépészeti alkotói tevékenység elismeréseként adományozta a díjat. A díjakat Nagy Gyula, az Épületgépészeti Tagozat elnöke adta át.

Macskásy Árpád Alkotói Díjban részesült Baumann Mihály okleveles gépészmérnök, a PTE Műszaki és Informatikai Kara Épületgépészeti Tanszékének vezetője. Az épületgépész társadalomnak hatalmas segítség, támogatás és nyereség, amit Baumann Mihály a programjaival, oktatásával, és az új épületgépész generáció képzésével az elmúlt évtizedekben tett. WinWatt számítógépes programjait az épületgépészet és épületenergetika területén széles körben alkalmazzák. Épületenergetika szakkönyve az oktatásban és a gyakorló mérnök számára is alapműnek számít.

Macskásy Árpád Életműdíjban részesült Sircz János, a Magyar Mérnöki Kamara tiszteletbeli tagja, az Országos Munkavédelmi Képző és Továbbképző Intézet nyugalmazott igazgatója. 1957-ben végzett a Műegyetemen Macskásy professzor tanítványaként. Az épületgépészeti és munkavédelmi oktatásban kifejtett több évtizedes kiemelkedő tevékenységét nyugdíjazása után is folytatta. Számos szakkönyv és publikáció szerzője. Az Épületgépészeti Múzeum szervezésében és működtetésében a mai napig áldozatos munkát végez.

Macskásy Árpád Életműdíjban részesült Takács Gyula okleveles gépészmérnök, a CÉH Zrt. nyugalmazott vezető tervezője. Több évtizedes, hivatástudattal végzett szakmai életútja, innovatív gondolkodásmódja, elhivatottsága a fiatalok segítésében, képzésében példa valamennyiünk számára.

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam