belépés / regisztráció
2021. október 15. péntek
Aktuális lapszám

Light + Building sajtótájékoztató

Kedves meghívást kaptunk Benkő Judittól, az F-H Consult Kft. ügyvezetőjétől, a Messe Frankfurt Exhibition GmbH és a Deutsche Messe Hannover hivatalos magyarországi képviseletének vezetőjétől a Light + Building kiállítás sajtótájékoztatójára.

 

A nemzetközi sajtótájékoztatót a Grand Hotel (Wien, Kärtnerring 9.) épületében tartották és elsőként Ulrich Schlick, a Messe Stuttgart képviseletének vezető munkatársa üdvözölte a megjelenteket, majd Iris Jeglitza-Moshage, a Messe Frankfurt Exhibition GmbH. ügyvezetésének tagja tartott érdekes előadást a 2016. március 1318. között Frankfurt am Mainban megrendezésre kerülő kiállítás tartalmi és szervezési kérdéseiről.

Közismert, hogy a Light + Building kiállítás a világon egyedülálló nemzetközi szakmai fórum a világítás, az elektrotechnika, a ház- és épületautomatizálás területén, de az idén a szervezők további különleges, ún. top témákkal álltak elő:

  • „Smart Home” (könnyű installáció és smart telefonos vezérlés)
  • „Smart Powered Building” (intelligens hálózati összekapcsolás, energiamenedzsment és tartósság harmóniája)
  • „People and light” (emberközpontú világítás)
  • Épületbiztonság (új megoldások és innovációk a biztonságtechnikában)

A felsoroltak előrevetítik, hogy a számos érdekességet, újdonságot tartalmazó kiállítás méltán fogja kivívni a látogatók elismerését 2016-ban is. Zárszóul Iris Jeglitza-Moshage úgy fogalmazott, hogy a jövő most Frankfurtban lesz látható, ezért mindazoknak, akik az elkövetkező időszakban e területen eredményeket szeretnének elérni, az idő szavát hallani akarják, március 13–18. között Frankfurt am Mainban, a Light + Building kiállításon részt kell venniük!

A kiállításról bővebb információt a www.fhconsult.hu weblap tartalmaz.


Benkő Judit,
a Light & Building vásár szervezőinek hazai képviselője:

A sajtótájékoztatón nagyon érdekes számok hangzottak el. Beszéltek 211.000 látogatóról, 163 ország képviselőiről. Mi hol vagyunk ezen a listán?

Nincs okunk szégyenkezni, mert pl. 2014-ben 871 magyar cég képviselője volt kíváncsi arra, hogy mi lesz az épülettechnika, vagy a világítástechnika jövője, így a 23. helyet foglaltuk el a vásárlátogatók sorrendjében. A kiállítók területén már kevésbé jó a helyezésünk. De ez a szám is évről évre növekszik, most 8 résztvevővel számolhatunk, de ez nagy valószínűséggel nem a végső szám lesz, hiszen van még pár hónapunk a kiállításig és a magyar cégek későn szoktak bejelentkezni. Már az is jó, ha egy-egy új cég részt vesz a nemzetközi megmérettetésen, mert úgy tudunk fejlődni, ha megnézzük, hogy a jelenlegi tudásunkkal, termelésünkkel hol állunk a nagyvilágban. A nagy cégek előnye az, hogy több éve mindig ugyanazon a helyen vesznek részt a kiállításon, tehát mutatnak egyfajta stabilitást. A magyar cégeknek, ha későn jelentkeznek, mindig azokkal a helyekkel kell beérniük, amelyek megmaradtak, ezért lenne jó, ha minél inkább mi is törzskiállítók lennénk, hogy így minél előnyösebb elhelyezést kapjunk a szervezők részéről.

A vásáron résztvevő, kiállító vállalatoktól érkezik visszajelzés, hogy mi tetszett nekik, vagy hol értek el sikereket?

 Inkább csak akkor szoktak jelentkezni, ha panasz van. Amikor minden rendben megy, arról nem szoktunk tudni. De általában a német vásárrendezők a hagyományos precizitással dolgoznak, tehát igen kevés probléma szokott előfordulni. Nekünk mindig az a jó visszajelzés, ha a kiállító a következő vásárra is jelentkezik, mert ez azt jelenti, hogy elégedett és üzleti sikere volt.

Milyen kiállítói, résztvevői számmal lenne elégedett egy vásárszervező?

Ha csak az osztrák kollégákat nézzük, ők sokkal szebb számokkal dicsekedhetnek, holott kisebb ország, mint mi vagyunk, úgyhogy messze van még a Kánaán. Szerintem a mi országunknak, a mi gazdasági fejlettségünknek megfelelően 20-22 kiállító cég lenne a megfelelő, ez lenne a reális szám, de a magyar cégek anyagi helyzetét tekintve ez sajnos kicsit még messzebb van.


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam