belépés / regisztráció
2021. április 20. kedd
Aktuális lapszám

LG Multi V 5 VRF

Az LG Electronics 2016. november 23-án Magyarországon is bemutatta a VRF (Variabla Refrigerant Flow) legújabb generációját, a V 5-öt, amely egyszerre optimalizálja az energiahatékonyságot és maximalizálja a felhasználói komfortot.

 

A Multi V 5 készülék akár 48 °C-os hőségben is képes 100 százalékos hűtési működést produkálni, és egészen -25 °C-os külső hőmérsékletig tud fűteni.

„Az iparág vezető termékének számító megoldásunk az üzemeltetés során jelentős költségcsökkentést és fokozott kényelmet nyújt az LG ügyfelei számára világszerte” – mondta Hun Oh, az LG Electronics Magyar Kft. klímaberendezésekkel foglalkozó üzletágának vezetője.

A kettős hő- és páratartalom-érzékelő (Dual Sensing Control) méri a külés beltéri hőmérséklet mellett a páratartalmat is. Egyik hatékony rendszere, a Smart Load Control képes arra, hogy kontrollálja a kültéri egységben keringő hűtőközeg nyomásviszonyait és hőmérsékletét, amivel – a páratartalomtól függően – 15-31% energiahatékonyság- növekedés érhető el. Javult a részterheléses üzem energiahatékonysága is. Különleges csapágytechnológiával rendelkezik: PEEK (poliéter- éter-keton) bevonata révén a készülék hosszú időn át képes olaj nélkül is üzemelni. A kültéri egység akár 26 lóerős (HP) berendezés is lehet.

Az LG egyedi korrózióvédelmi rendszerét alkotó rendszer, az ún. Ocean Black Fin, és a kétrétegű, kétoldalú bevonat, a Dual Protection révén a készülék még ellenállóbb a korrozív anyagokkal szemben. A hőcserélő különleges fekete bevonata megakadályozza, hogy felgyűljön a víz az egységben, így minimálisra csökkenti a párásodás és a deresedés veszélyét.

A berendezés rész- és késleltetett leolvasztási funkciója (Dual Sensing Control) javítja a készülék folyamatos fűtési üzemmódjának időtartományát. A fejlesztésnek köszönhetően a berendezés napi fűtési üzemi ideje 11 százalékkal javult, 7 százalékos energiafogyasztás- csökkenés mellett.

A Multi V5 2017. január 1-jétől rendelhető a hazai forgalmazóknál.


A szerzõ egyéb cikkei:

  Jégvilág a Fővárosi Nagycirkuszban
  Jubileumi díszoklevél átadása a BME-n
  Képekkel a vasútért
  Épületenergetika
  Hatékony épületgépészet
  Tűzbiztos hőszigetelés a gyermekekért

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam