belépés / regisztráció
2022. január 19. szerda
Aktuális lapszám

LG Mérnöknap

Az LG Electronics légkondicionáló és energetikai megoldások üzletága immáron negyedik alkalommal rendezte meg LG Mérnöknapját, számos épületgépész szakember részvételével. A szakmai fórumon színvonalas előadások keretében terítékre kerültek a VRF-technológia alkalmazás kérdései, hőszivattyúk és minősítésük, épületenergetikai kérdések, valamint felületfűtési, -hűtési megoldások tervezési és kiválasztási elvei. Az előadások lezárását követően lehetőség volt a kikapcsolódásra, sportolásra és pihenésre a kúria wellness részlegében.

Fejes Judit, az LG Electronics Magyar Kft. regionális marketing vezetője.

Mi volt a fő cél az esemény szervezésekor?

Az idén negyedik alkalommal rendeztük meg az LG Mérnöknapot, amely a korábbi évek tapasztalatai alapján is nagyon sikeresnek mondható. Ezen a napon lehetőségünk van hosszú távú kapcsolatot ápolni a tervezőkkel. Nagyon fontos nekünk, hogy az új műszaki információkat minél előbb átadhassuk, illetve, hogy a baráti viszonyt ápoljuk.

A szép számú résztvevő azt bizonyítja, hogy az LG Magyarországon jó hírnevet vívott ki magának. Jelenti ez azt, hogy a marketinges nyugodtan hátradőlhet?

Egy marketinges ezt sohasem teheti meg, különösen, aki regionális munkát végez, mint én és 10 országban folyamatosan vannak rendezvényei. Ráadásul nem csak a kereskedelmi légkondicionálókért, hanem a lakossági területért is felelős vagyok, úgyhogy nálunk folyamatosan vannak események.

Egy régiós marketing vezetőnek milyen álmai, tervei vannak a közeljövőt illetően?

Szakmailag szeretném, ha minden országban sikeresen be tudnánk vezetni az új lakossági légkondicionálónkat, illetve a nyári kampányok hamarosan indulnak és remélem, hogy azok is sikeresek lesznek. De a mérnöknapokat is meg fogjuk tartani további négy országban, ezért a közeljövő nekem egy nagyon elfoglalt időszak lesz. A magánéletemben pedig nagyon várom már a júliust, amikor szabadságra megyek. Idén Franciaország lesz a cél, mert a barátom francia és elhatároztuk, hogy meglátogatjuk a rokonait is.

Gáti György, az LG Electronics Magyarország Kft. légkondicionálós osztályának műszaki vezetője.

Találkoztunk Milánóban és ott gyönyörű standotok volt, hatalmas területen, bő termékválasztékkal. Milyennek tartottad az ottani vásárt?

Sikeresnek tűnt számomra, mivel rengetegen voltak. Elsősorban az olasz partnerek látogatták a standot, de sok külföldi is előfordult, még magyarokkal is sikerült találkoznunk, akik főleg kivitelezők, szerelők és tervezők voltak.

A milánói újdonságok nálunk két területet érintettek, először is az LG bevezetett egy új, Stylist nevű lakossági légkondicionáló berendezést, amelyik az „art colour galeryt” váltja fel monosplit kategóriában. Ez a belső építészethez jobban illeszthető modern készülék, remek műszaki tulajdonságokkal. De az LG bővítette a levegő-víz hőszivattyúk termékválasztékát is.

A mai eseményen nagyon szép számmal jelentek meg szakemberek, mitől vagytok ilyen népszerűek, mi a titkotok?

Ez régen kezdődött, amikor az LG a légkondicionálás területén az ipari berendezések értékesítésével kezdett el foglalkozni, akkoriban kezdtük el a tervezőkkel, illetve a szaktanácsadókkal felvenni a kapcsolatot, hiszen ezeknek a berendezéseknek a beépítéséhez mindenképpen szükséges a tervezői szaktudás.

Milyen szakmai programmal készültetek a mai napra?

Ezek a berendezések elektromos áramot, energiát fogyasztanak, az ezzel kapcsolatos megfontolások viszont nagyon fontosak az energetikai tanúsítvány, illetve az audit szempontjából. Megpróbáltuk összekapcsolni a kiválasztással és az üzemeltetéssel kapcsolatos kérdéseket, illetve meghívtunk egy vendégelőadót is, aki a mi berendezéseinkhez kapcsolódóan rendszerelemeket tud szolgáltatni.

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam