belépés / regisztráció
2021. április 23. péntek
Aktuális lapszám

Lebegő kapcsolók és intelligens rendszerek a jövő otthonában

A Legrand a felgyorsult világ és a változó piaci igények kihívásaira válaszolva megalkotta a Valena Life kapcsolócsaládot. Az új termékeket a cég egy sajtótájékoztató keretében, június 11-én mutatta be a RAM Colosseumban.

 

„Jelentősen kibővítettük a funkcióválasztékot, merész, formabontó újításokkal pedig megreformáltuk a designt. A Valena Life ugyanakkor továbbra is hordozza azokat a stílusjegyeket, amelyek a Valena korábbi sikereit garantálták a piacon” – mondta Károlyi László, a Legrand Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette: „A komplett termékcsalád fejlesztése, menedzselése, gyártása és logisztikai disztribúciója jelentős részben a Legrand Magyarország irányítása és munkája által valósult meg. A magyar fejlesztők munkáján túl a funkciók és a keretek döntő többsége a Legrand Zrt. szentesi gyárában készül.

Ez az eddigi legnagyobb projektünk, a termékfejlesztéshez kapcsolódóan 15 millió euró értékű beruházást terveztünk, amelyből 10 millió euró már megvalósult. A következő időszakban 15 százalékkal fogjuk növelni a kapacitásunkat, a gyártósor bővítése mellett új munkahelyeket is teremtünk.”

A Valena Life termékcsalád kapcsolói megújult, „négyzet-a-négyzetben” formaviláguknak és kreatívan variálható színeiknek köszönhetően könnyen illeszthetők minden környezethez. A kapcsolócsalád 16 különböző színű keretet kínál, illetve a mai kor ízlésének megfelelően az elektronikai termékeknél is megfigyelhető lekerekített éleket követi a dizájn, és az egyik egyedi formai jellemzője a konkáv kialakítású billentyű.

Új funkciók és csatlakozóaljzatok

Az okoseszközök terjedésére és a felhasználói igényekre válaszul a Valena Life kapcsolócsalád kínálata számos újdonságot tartalmaz. Az USB töltőaljzat (1. ábra) felszerelésével egyszerűen tölthetők az okostelefonok, tabletek, vagy más eszközök. Az otthon kényelmét és a szórakozást a multimédiás megoldások szolgálják, például a beépíthető Bluetooth modul, amivel okostelefonról lehet zenét továbbítani a lakás más helyiségeibe. A többhelyiséges kihangosító rendszer (2. ábra) segítségével a lakáson belül egyfajta kommunikációs rendszert is kialakíthatunk, mely a zeneszolgáltatás mellett lehetővé teszi a szoba-szoba közötti kommunikációt, gyermekfelügyeletet vagy akár ébresztőóra funkciót is.

Világításvezérlés

A Valena Life a világításvezérlés terén is számos megoldást kínál a kényelem, a biztonság és az energiahatékonyság elérése érdekében. Ide tartozik az univerzális, minden fényforráshoz használható, nyomógombos fényerőszabályzó, a fényjelzős akadályjelző (3. ábra), a mozgásérzékelős vagy a késleltető kapcsoló is. Az energiatakarékos kapcsoló tökéletes megoldás gyerekszobába, alagsorba, folyosóra, és olyan helyiségekbe, ahol a kézi felkapcsolást követően automatikus lekapcsolásra van igény. Az univerzális nyomógombos fényerőszabályozó „elalvás módban” történő használatának segítségével lehetséges például a gyerekszobában a világítás fokozatos lekapcsolása 1 óra alatt.

MyHOME

A speciális BUS kábelezésnek és a központi irányító panelnek köszönhetően (ami fali LCD kijelző, de akár egy hagyományos okostelefon vagy tablet is lehet), a MyHOME rendszer az otthon számos elektronikus funkciójának előreprogramozását és távvezérlését teszi lehetővé, amivel növelhető a lakás tulajdonosának kényelem- és biztonságérzete, valamint csökkenthető az ingatlan energiafogyasztása.

***

1. ábra.
2. ábra.
3. ábra.

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam