belépés / regisztráció
2022. január 20. csütörtök
Aktuális lapszám

Korszakváltás az áruszállításban – az új VW CRAFTER

(alcím: Zsámbék, 2017. május 10.)

Örömmel és kellemes bizsergéssel olvastam a hivatalos meghívót az új VW Crafter bemutatására, mivel közel negyed évszázada ülök Volkswagen gépkocsikban, és így lélekben, vezetési stílusban már régen „ráhangolódtam” erre a kiváló márkára. Nos, most a meghívás ugyan nem személyautó tesztelésére szólt, de a Volkswagen Crafter szinte ugyanazt, vagy helyenként még több kényelmi fokozatot, vezetési előnyöket kínált számunkra, mint a VW család személyautói.

 

A sajtótájékoztatót Kovács András márkaigazgató nyitotta meg és bevezetőjében a következőképpen fogalmazott: „Ez egy olyan autó, amilyen még nem volt ebben a kategóriában. Az elődjei mindig a Mercedesszel közös koprodukcióban készültek és az elmúlt évben jutott el a VW oda, hogy most már önálló fejlesztéssel lépett a piacra ebben a kategóriában is. Olyan stratégiával fejlesztette ki a gyár az autót, amilyenre a haszonjármű márkáknál eddig még nem volt példa, azaz több mint 900 kisebb-nagyobb ügyféllel készült interjú és beszélgetés alapján. Egy olyan autót sikerült kifejleszteni, ami a legnagyobb mértékig megfelel az ügyfelek elvárásainak. Az autó gyártása Lengyelországban, Września településen, egy új gyárban történik. Lengyelország már kipróbált helyszíne a VW márka haszonjárműveinek, hiszen a Caddy gyártása régóta problémamentesen itt zajlik. Az új, zöldmezős beruházással a Crafter előállítására épített gyár tavaly ősszel nyílt meg, azóta a próbagyártáson túl van, sőt, már az első autók szériában is legördültek a sorokról. A Crafter tavaly ősszel a hannoveri haszonjármű kiállításon mutatkozott be a nagyközönség előtt és elnyerte az Év Kishaszonjárműve 2017 díjat, ami a legfontosabb szakmai díj ebben a szegmensben.” – mondta nem kis büszkeséggel Kovács András, majd megpróbálta röviden öszszefoglalni a Crafter előnyös tulajdonságait: „Mit is tud ez az autó? A gépjármű 100%-ban VW dizájn, VW fejlesztés és minőség. Ez egy olyan autó, ahol mind a sofőr, mind a rakomány „jól érzi magát” és biztonságban van, a vezetőfülke ideális munkahely egy hosszú napot eltöltő sofőr számára, illetve mindenféle rakomány biztonságban rögzíthető és szállítható rövidebb vagy hosszabb távon egyaránt. Az ideális munkahelyhez tartozik még az, hogy ez az autó rendelkezik mindazzal az internethez kapcsolódási lehetőséggel, amellyel most már személyautó kategóriában gyakran találkozhatunk. A mobiltelefonon keresztül az internethez kapcsolódás minden előnye megtalálható az autóban.

Egyedülálló hajtáslánc választéka van, első, hátsó, összkerékhajtás, motorok, váltók kombinációja széles skálán található meg ebben az autóban. Kiemelkedő a felépítmény választás lehetősége, ami a karosszériára is igaz, pl. buszátépítés esetén, amikor egy tetőablakot kell vágni az autóra. Egy másik nagy előny pl. a második légcserélő, ami a hátsó terek klimatizálásához szükséges, ez is beépítésre került a karosszérián belül a szélvédő fölé, így nem kell a plusz elpárologtatót feltenni a kocsi tetejére, ezzel is rontva a légellenállást, növelve a fogyasztást. Az autó légellenállása egyébként a kategóriájának legjobbja, a 0,33 Cw mutatóval tényleg kiemelkedő, ez nyilván a fogyasztásra is kedvező hatást gyakorol. A legfejlettebb, legmodernebb prémium személyautókban elérhető vezetői asszisztens rendszerek is jelen vannak az új Crafterben. De ez mégis csak egy teherautó, egy munkaeszköz, befektetés egy vállalkozás számára, aminek az a célja, hogy profitot termeljen és minél kisebb költséggel lehessen az autót üzemeltetni. A TCO (a teljes élettartamra vonatkozó költség) ennél az autónál jelentősen csökkent az elődeihez képest.” – fejezte be a felsorolását a márkaigazgató. Előadásának folytatásában részletes ismertetőt tartott a Crafter minden olyan új és előnyös tulajdonságáról (hajtáslánc, raktér koncepció, árurögzítés, kényelem, ergonómia, biztonság, vezetői asszisztens rendszerek, csökkentett TCO, stb.), ami használhatóbbá, kellemesebbé és kívánatosabbá teszi a Craftert -t elődeivel, versenytársaival szemben.

Zárszóul a haszongépjárművek megvásárlásának lehetőségeire öszszeállított akciós csomagok kerültek ismertetésre: a „Silver” csomag azon ügyfelek számára ajánlott, akiknél a vételár nagyon fontos és nincs szükségük azokra a többletszolgáltatásokra, amelyeket az asszisztens rendszerek tudnak nyújtani, pl. a klímaberendezés, az elektromos tükör, az Ergo Activ vezetőülés. Ez 600.000 Ft árelőnnyel érhető el. Az „All in” csomagban az összes jelenleg elérhető vezetéstámogató, aszszisztens rendszer is benne foglaltatik (kivéve a vontatmányasszisztens), több mint másfél millió forint árelőnnyel érhető el. Minden munkakör, foglalkozás megtalálhatja a Crafter kínálatában a számára legmegfelelőbbet, akár a logisztikai futárcégek, akár építőipari cégek, de a buszos cégek, mentők, vagy a katonaság is. A Crafter korszakváltás az áruszállításban, mert rengeteg olyan innováció jelenik meg ebben az autóban, ami minden ügyfél számára fontos lehet, és ami azt mutatja, hogy ez az autó más szinten van, mint az elődje. Egyszerre képes ideális munkahelyet nyújtani a sofőrnek és egyszerre ideális raktér mindenfajta méretű és tömegű áru számára. A legszélesebb, legfejlettebb vezetőasszisztens rendszerekkel rendelkezik, kedvező áron és fenntartási költségekkel.

Az előadást követően kipróbálhattuk a járműveket, tesztvezetéseket, ügyességi gyakorlatokat végezhettünk, végül Európa egyik legfejlettebb és legmodernebb vezetéstechnikai központjában, a zsámbéki DrivingCamp területén küzdöttünk meg, a gyakran igencsak kihívást jelentő, váratlan vezetési helyzetekkel, de szerencsére itt is velünk volt az új – e területen is sokat tudó – Crafter.


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam