belépés / regisztráció
2022. január 19. szerda
Aktuális lapszám

Kint vagyunk a vízből

Ezzel a biztató címmel szervezett rendezvényt a Prímagáz Hungária Zrt., amely esemény stílszerűen a Fortuna Szálloda és Étteremhajó fedélzetén, csodálatos kilátással a Margitszigetre és közel 50 fő épületgépész meghívott vendég jelenlétében kezdődött. A megjelenteket Kolos Gábor kereskedelmi és marketing igazgató üdvözölte és az alábbiak szerint indokolta a rendezvény létrejöttét:

„Szeretnénk megmutatni, hogy a társaságunk nem csak gáztartályokkal és palackozott gázzal foglalkozik, hanem más – bár szintén gázzal működő – speciális termékeket is kínál partnerei számára, így pl. használati melegvizet nagy mennyiségben előállítani tudó Rinnai készülékkel. No, és ha már a HMV-készítésről beszélünk, szeretnénk ezt a területet kissé körbejárni, annak minden buktatóját bemutatni”.

E bevezetőt követően Dr. Szánthó Zoltán, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanára „A használati melegvíz cirkuláció szerepe a hőveszteségben és a higiéniájában” címmel tartott érdekes és tanulságos előadást. Alapos ismereteket és fontos információkat közölt a legionella betegség kialakulásáról, az ellene történő védekezés módjairól, a gazdaságos vízhálózatok kialakításáról, méretezéséről. Áttekintést adott a jelenleg érvényben lévő hazai és német szabványokról, részletezve a családi házaknál, a társasházaknál és az ipari épületeknél alkalmazható előírásokat.

Ezután a konferencia következő előadója, Ian Jenkins, a Rinnai cég angol képviselője tartott részletes ismertetőt az általuk gyártott HMV készüléktípusokról, alaposan megindokolva, hogy miért beszélhetünk e terület talán legmegbízhatóbb termékéről. Előadásának még alaposabb megértését az tette lehetővé, hogy a hajó fedélzetén kiállították egy működőképes készülék metszetét, ami üzemelés közben mutatta meg a vízáram, a gázellátás útját, vizuális áttekintést nyújtva a jelenlévő épületgépész szakemberek számára. Jól szolgálta a bemutatott készülék telepítésének, felhasználási területének megismerését Jenkins úr előadásának azon része, amikor megvalósult projekteket mutatott be. A készülék használhatóságát nagymértékben elősegíti az a tény, hogy a berendezés teljesítményét akár a névleges érték 10%-áig is le lehet szabályozni.

Az előadásokat követően került sor a rendezvény talán legizgalmasabb részére a kerekasztal-beszélgetésre. A jelenlévők közül az asztalhoz invitáltak 10 szakembert, közöttük egyetemi tanárokat, neves tervező mérnököket és a Rinnai gyártmány felelős szakembereit, akik a moderátor által feltett provokatív kérdésekre válaszolva őszinte véleményt mondtak a bemutatott termék hazai felhasználásának lehetőségeiről.

A rendezvény befejezéseként a Prímagáz Zrt. az új termékcsalád felhasználásával kapcsolatos partneri, együttműködési szerződés megkötését ajánlotta fel a jelenlévő épületgépész szakemberek számára.

***

Kolos Gábor, kereskedelmi és marketing igazgató, Prímagáz Hungária Zrt.
Ian Jenkins, fejlesztő mérnök, Rinnai Corporation, Egyesült Királyság
Dr. Szánthó Zoltán, egyetemi docens, BME


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam