belépés / regisztráció
2021. május 11. kedd
Aktuális lapszám

Kiállítások özönében

Valaki egyszer elmagyarázhatná nekem, hogy miért van tavasszal két hónapon belül négy kiállítás (Pollack Expo, Renexpo, Mostra Convegno, Construma) és két másik további jelentős rendezvény (Kéménykonferencia, Szakma Sztár verseny)?! A két hónapban van 40 munkanap, ebből 17 napon át zajlott valamilyen rendezvény, esemény. Talán ez a válasz arra a kérdésre, hogy miért kevés a kiállító és ezzel arányosan miért van még kevesebb látogató. Tetézi a bajt még az is, amiről már egy évvel ezelőtt is említést tettem, hogy a rendezvényeken néha napi két-három konferenciát, cég- és termékbemutatót is tartanak. Ilyenkor szinte kiürülnek a csarnokok, ezért egyre erősödnek azok a vélemények, mint pl.: „nem éri meg kiállítani, nem hozza vissza a befektetett összegeket, és nem a versenytársaknak akarjuk mutogatni az új termékeinket, hanem a látogatóknak”.

Egy másik megmagyarázhatatlan dolog, hogy miért építenek 100-150 fő befogadására alkalmas konferencia-termeket, amelyekben végül többnyire 5-6 fő ücsörög csak, és rajtuk is az látszik, hogy nem a tudománytól fáradtak el, hanem inkább a lábukat pihentetik. No, most egy kicsit azért elszégyelltem magam, mert tisztelet a kivételnek, és való igaz, hogy voltak is kivételek, kivételek, mert pl. a Comfort kiállításon az egyik konferencia előadásán 700 fő feletti hallgató vett részt. Büszke is volt erre a kiállítás főszervezője, Davidovics Iván. Tehát van azért ilyen is, de a nagy többség…, hát finoman fogalmazva, egyáltalán nem ilyen!

De, hogy ne csak panaszkodjak, számomra azért több előnye is volt ennek a zsúfolt tavaszi két hónapnak, hiszen nagyon sok cég képviselőivel, vezetőivel, és ami talán még fontosabb, kisebb-nagyobb épületgépész tervező irodák munkatársaival is sikerült beszélgetnem, eszmét cserélnem arról, hogy hogyan vannak munkával ellátva és természetesen szót ejtettünk a hazai építőipari piac mozgásáról is. Nos, a kép biztató, hiszen gyakorlatilag mindenki arról beszélt, hogy végre valóban dolgoznak. Na, nem mindenki élete nagy álmán, de többnyire olyan munkáik vannak, amelyeket a közeljövőben kiviteleznek. Ha ez igaz, akkor remélhetőleg lesznek lehetőségek hamarosan az építőipari szakembereknek és természetesen nekünk, épületgépészeknek is. Ezt az optimizmust támasztják alá a napi média hírforrásai is, ahonnan csupa biztatót hallunk és talán a választások kimenetelében is szerepet játszott a kormány akaratának, segítő szándékának elismerése.

Örömmel venném a Kedves Olvasó észrevételét is!


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam