belépés / regisztráció
2021. április 23. péntek
Aktuális lapszám

Két új, digitális kijelzős, programozható termosztát az EBERLE cégtől

A fűtések energiafelhasználása – és ezáltal a költségei – csökkenthetők a fűtési rendszernek és szabályozásának megfelelő kialakításával. A fűtés működése akkor tekinthető gazdaságosnak, ha csak ott, csak akkor és csak annyira fűtjük fel a használt helyisége(ke)t, mint amennyire az indokolt.

 

Az első követelménynek a fűtési rendszer több zónára való bontásával, a második és harmadik követelménynek programozható helyiséghőmérséklet-szabályozóval (szobatermosztáttal) tudunk megfelelni.

Napjainkban, az okostelefonok világában nem az a kérdés, hogy lehetséges-e további funkciók beépítése egy programozható szobatermosztátba, hanem az, hogy mely funkciók azok, amelyekkel úgy optimalizálható a fűtési költség, hogy a komfortérzet ne csökkenjen a helyiségben, illetve ezek a funkciók mennyire érthetők és kezelhetők a felhasználók számára.

A korábbi évek jól ismert és népszerű típusában az EBERLE Instat2 (1. ábra) termosztátban megvoltak a legszükségesebb funkciók (5+2 napos alap-programozhatóság, napi négy időszak, minden időszakra külön-külön beállítható hőmérséklet, átmeneti vagy tartós eltérés a programtól stb.), de a termék mára már elavulttá vált. A gyár ezért új típust fejlesztett ki E200 néven (2. ábra), amely tartalmazza az Instat2 legtöbb funkcióját, sőt az alsó és felső hőmérséklethatár beállíthatósági, szabadság, optimum start, szelepvédelmi és illetéktelen programhozzáférés elleni funkcióit, és a háttérvilágítós nagy kijelző eredményeként egy felsőbb kategóriájú termék valósult meg, amely alig valamivel drágább, mint amennyibe az Instat2 került.

Az E200-hoz képest sokkal több funkcióval rendelkezik az EBERLE cég másik újdonsága, a FIT3U típusú hőmérséklet- szabályozó (3. ábra). Olyan, „3 az 1-ben” eszköz, amely típuson belül lehet helyiséghőmérséklet-szabályozó, illetve hőmérséklet távérzékelővel kiegészítve padlóhőmérséklet-szabályozó vagy hőmérséklet-határolóval kiegészített helyiséghőmérséklet-szabályozó. A számos beállítási lehetőség a menürendszeren keresztül érhető el, amelynek használatát szöveges kijelző támogatja. A kijelzés nyelveként a magyar is kiválasztható.

Az E200 és FIT3U termosztátok Magyarországon is forgalomban vannak, az eddigi használati tapasztalatok nagyon kedvezőek. A két új termékről további, részletes információk találhatók a gyártói és forgalmazói honlapokon.

***

1. ábra.
2. ábra.
3. ábra.

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam