belépés / regisztráció
2021. április 20. kedd
Aktuális lapszám

Két nagydíjat kapott a Daikin a Hungarothermen

Egyszerre költségcsökkentő és környezetbarát a Daikin két terméke, amelyeket a Hungarotherm épületgépészeti szakkiállítás nagydíjjal jutalmazott. A most elismert lakossági, hibrid fűtési-hűtési berendezés és az ipari, kereskedelmi célokra használatos folyadékhűtő a zöld és a takarékos szempontoknak is megfelel.

 

A Daikin Hungary Kft. két innovatív termékét is nagydíjjal jutalmazta a Hungarotherm épületgépészeti szakkiállítás. Magyarország legnagyobb ilyen jellegű szakmai rendezvénye a Daikin Altherma Hibrid hőszivattyú berendezését, valamint az EWAD TZ inverteres, csavarkompresszoros folyadékhűtőt díjazta. „A rangos nagydíj a Daikin elkötelezettségét ismerte el, amit a környezetvédelem, az energiahatékonyság, valamint az ésszerű és korszerű épületgépészeti technológiák kifejlesztése érdekében tanúsított” – értékelte a díjat Zuggó Balázs, a Daikin Hungary Kft. ügyvezetője, aki még hozzátette: „Az energiahatékonyság, az alacsony üzemeltetési költségek és a környezetbarát működés ma már kéz a kézben járnak”.

A Daikin legelső hibrid hőszivattyú berendezése a háztartások hűtését, fűtését és melegvíz ellátását reformálhatja meg. A megoldás a már jól bevált levegő-víz hőszivattyú, és a kondenzációs gázkazán előnyeit ötvözi. A hibrid hőszivattyú energiahatékonysága azért olyan rendkívüli, mert egyesíti magában a piacon kapható legjobb inverteres levegő-víz hőszivattyú (35 °C-os vízhőmérséklet, 5K hőmérséklet különbség és 7 °C-os kültéri hőmérséklet mellett a fűtési jóságfoka 5,04) és a kiváló hatásfokú kondenzációs gázkazán előnyeit. Az így létrejött, nagy hatékonyságú és kifejezetten költségkímélő rendszer egyszerre biztosítja az otthonok hűtését, fűtését és meleg víz előállítását, ezért ideális a hagyományos gázkazánok kiváltásához.

A rendszer ráadásul mindezt rendkívül költség-, és egyben környezetkímélő módon teszi. Éves szinten a Daikin Altherma hibrid hőszivattyú energiahatékonysága akár 35 százalékkal jobb lehet az önállóan működő kondenzációs gázkazánénál. Szakértők jelenleg ezt a technológiát tekintik a legalkalmasabbnak a hagyományos, gázzal működő fűtési rendszerek helyettesítésére. A Daikin hibrid megoldása nem csupán a felhasználó költségeit csökkenti, hanem jelentősen, akár évi több mint egy tonnával mérsékeli a háztartás szén-dioxid-kibocsátását is, ezzel járulva hozzá a környezet és a klíma megóvásához.

A másik díjazott Daikin-termék, az inverteres, csavarkompresszoros folyadékhűtő az ipari és kereskedelmi vevők figyelmét keltheti fel. A Daikin inverteres csavarkompresszoros EWAD-TZ folyadékhűtői mind ipari, mind kereskedelmi alkalmazásban precíz technológiai hűtést és komfort hűtés esetében pontos hőmérséklet szabályzást tesznek lehetővé, még olyan esetekben is, ahol nagy a terhelésingadozás, továbbá elengedhetetlen a részterhelés mellett is kiváló hatékonyság. A folyadékhűtők mind új projektek, mind felújítások esetén kiválóan felhasználhatók. Ennek eredményeként rendkívül hatékonyak (EER akár 3,57; ESEER akár 5,73; az EN14511 végzett tesztek alapján), üzemeltetési költségeik pedig lényegesen alacsonyabbak. A Daikin inverteres, csavarkompresszoros folyadékhűtői gyors megtérülést ígérnek – komfort hűtésre alkalmazva akár 3, míg technológia hűtés esetén akár 1 év alatt megtérülnek, összevetve egy azonos teljesítményű, nem frekvenciaváltós (nem inverteres) hűtőberendezéssel. Hosszú távon ezek a rendszerek kiváló energiahatékonyságuk révén nem csupán alacsony üzemeltetési költséget jelentenek a felhasználó vállalkozásnak, hanem a korábbiakhoz képest sokkal kisebb terhelést is jelentenek a környezet számára.

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam