belépés / regisztráció
2021. augusztus 3. kedd
Aktuális lapszám

KÉOSZ: Gondolatok 2012–2013 fordulóján

A szakmai szövetségek egyik legfontosabb feladata lenne megteremteni a saját területén tisztességgel dolgozó, tevékenységéért felelősséget vállaló szakember környezete és az országos környezetet meghatározó szervezetek közötti kapcsolatot, a párbeszéd lehetőségét. 

 

A KÉOSZ Elnöksége által meghatározott irányok, szakmai és szakmapolitikai programok meggyőződésem szerint, ezt a célt szolgálják. Ezt szolgálja munkánk a különböző jogszabályok előkészítésében, ezt szolgálja deklarált együttműködésünk a szakma meghatározó szövetségeivel, hangsúlyozva és komolyan véve az együttműködés, a közös hang fontosságát, és ezt szolgálja részvételünk az Országos Tűzmegelőzési Bizottság munkájában is.

Ez utóbbi feladatunk szerencsésen kapcsolódik egy másik fontos programunkhoz, amelynek célja az általunk elindított, ma már gyakorlati eredményeket is hozó (pl. egyszerűsített gázkészülék csere) Felelősségi Mátrix programunk és általában a szakterület megismertetése a fogyasztóval, kiemelve saját, személyes felelősségét.

Ezzel a programmal szeretnénk elérni a szakterületet gyakorló szakembereinek elfogadását, majd elismerését (gondolok itt főleg a készülék karbantartókra és a kéményseprőkre). A jól felkészült, valódi szolgáltatást nyújtó szakemberek megjelenése a fogyasztók otthonaiban véleményem szerint hatásos eszköze lesz a még mindig nagyszámú CO-mérgezéses balesetek visszaszorításának. Ez szó szerint életbevágó kérdéssé vált.

A fogyasztók tudatformálása, szakmailag korrekt felvilágosítása – hála a bizottságban résztvevő szakemberek felkészültségének és az OKF súlyának – most nagy eséllyel országos szinten történhet meg, remélhetően emberek életét mentve meg.

Másik hozadéka ennek a programnak a mára óriási problémává duzzadt „fekete szerelések” visszaszorítása, amelynek eszközei a felvilágosítás, az egyszerűsített eljárásrend, valamint az országosan egységes, részletes nyilvántartás, amelynek létrejöttét szövetségünk már évek óta szorgalmazza és 2013 talán a megvalósítás éve lesz.

A KÉOSZ szakmai munkájának folyamatosságát jelzik a kétévenként megrendezett Országos Kéménykonferenciák. Sikeresen, színvonalas szakmai előadásokkal, kiállítással rendeztük meg a VII. Konferenciát. A VIII. Országos Kéménykonferencia Szervező Bizottsága a szakterület meghatározó szervezeteinek részvételével már januárban megkezdi munkáját. A színvonalas program összeállítása érdekében a konferencia Szervező Bizottsága és jómagam is várom a javaslatokat.

2013-ban Szövetségünk 20. évébe lép. A jubileumi évet további munkával, újabb programok elindításával ünnepeljük. 


A szerzõ egyéb cikkei:

  KÉOSZ – gondolatok az újévben
  KÉOSZ – gondolatok az új évben
  Az égéstermék-elvezetés a kéményáramkörbe illesztve
  2015-ben tovább folytatjuk megkezdett programjainkat
  KÉOSZ - gondolatok 2014 elején

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam