belépés / regisztráció
2022. január 19. szerda
Aktuális lapszám

Ke Kelit: jobbat, azonnal, kedvező áron

Többen emlékszünk még azokra az időkre, amikor szüleink narancsért, banánért álltak órák hosszat sorba. Azt sem feledhetjük, hogy milyen tömegek utaztak Gorenje hűtőért Ausztriába, mert nálunk nem lehetett kapni, hiánygazdaság volt.

 

A 90-es években hazánkban hirtelen óriási kínálat keletkezett, szinte minden kapható-eladható volt, a luxus minőségtől, a legsilányabb termékekig. Majd jött a gazdasági visszaesés, és egyre több cég döntött úgy, hogy magyarországi raktárát bezárja, és külföldről, lassabban, körülményesebben szolgálja ki a magyar vevőkört. Egy-két termékkörnél szinte természetes, hogy várni kell rá, akár 7-10 napot is, a megrendelést követően. Az épületgépészetben ilyen az előszigetelt távhővezetékek termékköre. A tekercses, flexibilis haszoncsövű áruk nagy részét meghatározott méterre igénylik a megrendelők, amit a szállítók nagy része 7-10 munkanapra teljesít. Az osztrák Ke Kelit gyár, és magyarországi értékesítési partnere, a MART Kft. úgy gondolta, hogy a hazai vevők jobb kiszolgálást érdemelnek. A Mart dunakeszi raktárában a Ke Kelit készletet helyezett ki, tekercselő-vágógépet bocsátott rendelkezésre, hogy a hazai vevők a grazi-linzi vevők gyorsaságában juthassanak minőségi előszigetelt távhőcsövekhez. A cél, szolgáltatással- gyorsasággal segíteni a hazai vevőkörnek. Hiszen itt is nem egyszer azt tapasztaljuk, hogy már tegnap is késő lett volna beépíteni a csöveket (1. ábra).

Jobbat kínálni legalább olyan fontos, mint azonnal kiszolgálni a megrendelőket. Az előszigetelt távhővezetékek sok tulajdonsága közül a leglényegesebb a hőszigetelési minőség. Olyan ez, mint a mérőműszereknél a pontosság. Semmi nem lehet az alaptulajdonságnál lényegesebb. A Ke Kelit kétkomponensű, félrugalmas, zártcellás pur habbal szigetel. Hővezetési képessége: 0,0216W/mK. Ebből az értékből következik, hogy méterenként drasztikusan kisebb hőveszteséggel számolhatunk, mint a PE („szivacsos”) szigetelésű versenytársak esetében (2. ábra).

Jobbat ajánlani a köpenycső átmérőjének méretében is tud a Ke Kelit. Keskenyebb, karcsúbb a köpenycső átmérő, mint a PE („szivacsos”) szigetelésűek, mégis határozottan kisebb a hőveszteség így is. A kisebb köpenycső átmérő a felhasználónak kisebb csőárkot, kisebb faláttörést eredményez. Ezen előnyök, és a kisebb faláttörésnél felhasznált, kisebb, és így jóval kedvezőbb árú nyomásálló tömítés, jelentős költségmegtakarítást eredményez.

Jobbat akar a megrendelőknek azzal is a Ke Kelit, hogy pur hab szigetelése a köpenycső esetleges sérülése esetén megakadályozza a talajvíz továbbvezetését a köpenycsövön belüli szigetelő rétegben. A hőszigetelés végig vizesedése nem csak a pince medencévé változásához vezethet, hanem a vizes hőszigetelés szigetelési értékei is tovább romlanak, a hőveszteség még drasztikusabb lehet (3. ábra).

Jobbat szeretne adni a Ke Kelit a haszoncső- csatlakozás, és a köpenycsőzárás területén is. A földalatti csatlakozásokhoz kizárólag préskötéses eljárás jöhet szóba (4. ábra), a köpenyzárás területén a fém haszoncsöves rendszeréből áthozott minőséget érdemes alkalmazni. A zsugorkarmantyúval és zsugorpántokkal történő tökéletes vízzárást biztosító köpenyszakaszt a hőszigetelés folytonossága miatt azonos minőségű kétkomponensű pur habbal töltjük fel. A pur hab megkötése után a betöltő nyílás vízszigetelését is zsugorpánttal érjük el. A toldás hőszigetelése így megegyezik a normál szakaszéval, nincs külön hőveszteség ennél a toldásnál. A minőségi zsugorkarmantyú és pántok alkalmazásával tartósan megakadályozhatjuk a nedvesség bejutását a hőszigetelő rétegbe, így az nem veszt hőszigetelési értékéből. Sokan ezeket a zárásokat másképp csinálják, a döntés előtt fontos a minőség tanulmányozása ezen a területen is (5. ábra).

Jobbat, több lehetőséget kínál a Ke Kelit a cső kiállásaihoz. A PEXa haszoncsőhöz csatlakozhatunk préscsatlakozóval, vagy szorítógyűrűs csavarozható megoldással is. A kapcsolat másik fele is variálható: szintén préscsatlakozó, szintén szorítógyűrűs- csavarozható kivitel, vagy külső menet, esetleg hegeszthető végződés. Amennyiben a külön fűtési és vízellátási csatlakozókat is végignézzük, a választási lehetőségünk igen szép kínálatból történhet (6. ábra).

A Ke Kelit GmbH a Kelit Pex termékkörével nem csak jobbat, azonnal, de ráadásul kedvező árakat is kínál. A kizárólagos viszonteladó MART Kft. és a Ke Kelit GmbH kollégái szívesen állnak rendelkezésükre bármely kérdés esetén.

***

1. ábra
2. ábra
3. ábra
4. ábra
5. ábra
6. ábra


A szerzõ egyéb cikkei:

  Tiszta vizet a pohárba!
  Biztos, hogy mindet lepréselte? Soha nem maradt préseletlen fittingje, ami hónapokkal később okozott jelentős kárt?
  Ketrix csőrendszer sűrített levegős hálózatokhoz és hűtési technológiákhoz ÉME engedéllyel, a Ke Kelittől
  100% biztonság, nem marad préseletlen kötés

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam