belépés / regisztráció
2022. január 19. szerda
Aktuális lapszám

Karácsonyi felkészülés férfiszemmel

A Karácsony Magyarországon talán a családok egyik legbensőségesebb ünnepe. Már az előtte eltöltött pár hetes időszak is az ünnep fontos felkészülési szakasza, hiszen ha belegondolunk a hivatalos munkahelyi feladatok december közepétől gyakorlatilag befejeződnek. A felkészülés első szakasza a lelki felkészülés, amikor lassan ráébredünk arra, hogy a munkán kívül is van élet, bár az első napokban, amikor már nem megyünk dolgozni, kissé bátortalanul botorkálunk az otthonunkban, keressük a helyünket. A konyhai segédmunkák és a porszívózás között vergődve próbáljuk magunkat hasznossá tenni, elveszítjük magabiztosságunkat és lassan ráállunk a gyengébb nem által kijelölt útra.

Felkészülésünk második szakasza, amikor mindenki elkezd arra koncentrálni, hogy mit vásároljon családtagjainak. Gyakran azzal a gondolattal fekszünk és kelünk, hogy megpróbáljuk kitalálni, kinek, mit vegyünk. Az ajándékozás nem egyszerű, mert általában ki-ki a pénztárcájának megfelelő mértékben, de mindig valami személyre szólót szeretne vásárolni. Az ajándékozás kicsit művészet is, kiválasztani azt az ajándékot, ami nemcsak nekünk tetszik, hanem annak is, akinek szánjuk. No, és mindezt nagy titokban, hogy a megajándékozandó személy erről semmit se sejtsen. Ráadásul a beszerzett ajándékokat gyönyörűen be kell csomagolni, ehhez természetesen titokban karácsonyi csomagolópapírt, szalagot, ajándékkísérő lapokat, díszzacskókat kell vásárolni. Ilyenkor felértékelődnek azok a rejtekhelyek, a lakás különböző zugai, ahová el lehet dugni az ajándékokat.

Karácsonyi felkészülésünk harmadik szakaszában lazíthatunk, hiszen már mindenkinek vásároltunk, elégedetten hátradőlhetünk, bekapcsolhatjuk a televíziót, nyugodtan nézhetjük a kedvenc csatornáinkat, sőt nyalakodhatunk a konyhában. Ez a szakasz számunkra már az igazán kellemes időszakokhoz tartozik, élvezzük minden percét még akkor is, ha menni kell fenyőfát választani, majd feldíszíteni. Amikor már ez is megvan, azzal a boldog mosollyal nyugtázhatjuk az elmúlt időszakot, hogy mégiscsak jó ez a Karácsony, talán még férfiszemmel is! Örömmel venném, ha a szaklapunk női olvasói is közzétennék véleményüket a karácsonyi időszakról!

Kihasználva az alkalmat minden Kedves Olvasónknak szeretnék nagyon szép, békés ünnepeket és jó felkészülést kívánni!


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam