belépés / regisztráció
2021. június 15. kedd
Aktuális lapszám

Jubileumi születésnap Pécsett

Kedves meghívást kaptunk a pécsi Gienger Kft.-től, amely 2011. december 21-én bensőséges körülmények között, számos prominens meghívottal együtt ünnepelte alapításának 20. évfordulóját. A születésnapi "bulin" kezdetben a múltat, az alapítás körülményeit emlegették, majd a német anyavállalat képviselője is méltatta a korábbi és a jelenlegi vezetés munkáját, amellyel évek óta sikeresen dolgoznak együtt, és érdemelik ki partnereik bizalmát. Az ünnepségen 20, 15 és 10 éves "hűségjutalmakat" osztottak ki munkatársaik között. Az ünnepséget a jó hangulat és az a bizakodás jellemezte, amely ahhoz szükséges, hogy a következő időszakot is hasonlóan és eredményesen zárják.

 

Golyán László, a MÉGSZ elnöke:

Magyarországon a szakma képviselőinek új helyzetet teremtett az, amikor egy külföldi tulajdonú, de nagy hagyományokkal rendelkező cég megjelent a piacon. Meggyőződésem, hogy ez azért is nagyon fontos és döntő lépés volt, mert a Gienger Pécs Kft. megalapításakor tapasztaltuk meg először azokat a viszonyokat, amelyek a szakma működési rendjében, struktúrájában, a szakma szereplőinek egymásra utaltságát vázolták fel. Ennek megjelenítésére alapította szövetségünk a Meszlényi-díjat, a mindenki által ismert Meszlényi Zoltánról, mondhatni a szakma „reneszánsz" emberéről, aki a víz-gáz-fűtésszerelő mestertől egészen a címzetes főiskolai tanárig vitte. Csak értékjelzőként említem, hogy ezt a díjat nemrég megkapta Hauk Antal, a Gienger Kft. hazai alapítója.

Halmi Csaba, a pécsi Gienger Kft. ügyvezetője:

Kicsit kanyarodjunk vissza a cég történetéhez. 1991-ben alakultunk és 1995-ben költöztünk át a jelenlegi helyre. Azóta ugyan elég sok fejlesztésen, beruházáson ment át a cég, de ma már elmondhatjuk, hogy Nagykanizsától egészen Szegedig rendelkezünk értékesítési helyekkel, melynek következtében az egész dél-magyarországi régiót le tudjuk fedni termékeinkkel, szolgáltatásainkkal. Sok minden történt, de ami alapvetően meghatározza a cégünk életét és az én hozzáállásomat is, az két tulajdonság: a bátorság és a hűség. Ez a két dolog mozgatta az elmúlt 20 évben a társaságunkat és teszi ezt ma is. Bátorságra mindenkinek szüksége van ebben a világban, már az új fejlesztésekhez is. A hűség pedig önmagában, az élet minden területén egy nagyon fontos dolog, de ha valaki ilyen hosszú távon tud kötődni az anyacégéhez, egy szakmához, a vevőköréhez, azt gondolom, hogy ez egy nagyfokú hűség nélkül nem képzelhető el. De még ez is kevés lenne, ha az egészet nem tudná egy olyan erő összefogni, amely a cég mögött áll, ami motivációt, segítséget nyújt. Ezt kapjuk mi az anyacégünktől, a vevőinktől, szállítóinktól, akik folyamatosan bíznak bennünk és segítenek, ha bármi problémánk adódik. Ami nem feltétlenül látható és kézzel fogható, nemcsak a magam, hanem a kollégáim nevében is köszönhetjük a családjainknak, barátainknak azt a támogatást, hogy a mai napon is itt állhatunk, hogy fel tudunk töltődni és tudjuk végezni a munkánkat!

Bernd Schröder, a Gienger anyavállalat ügyvezetője:

Bernd Schröder, a Gienger anyavállalat ügyvezetőjeMa azért vagyunk itt, hogy a legrégebbi leányvállalatunk alapításának a 20 éves évfordulóját megünnepeljük. Az elmúlt időszak alatt igaz, hogy nagyon intenzíven együttműködtünk a szakmai szövetséggel, a piac szereplőivel, így nekem már „csak annyi maradt", hogy köszönetet mondjak mindazoknak a partnereknek, akik lehetővé tették, hogy ma 20 éves évfordulót ünnepeljük. Kik ezek a partnerek? Egyrészt a szerelőink, akik hűségesen mellettünk állnak és megrendeléseket adnak, illetve a gyártók és a beszállítók, akik 20 éven keresztül szintén megbíztak bennünk, és a piacot velünk együtt dolgozták meg, de nagyon fontosak a házon belüli partnerek is, a dolgozók, akik nélkül a cégnek nem lenne meg a lelke. Ahogy említettem, a Gienger Pécs a legrégebbi leányvállalatunk, a '90-es évek elején Hauk Antal vezetésével jött létre, akinek 15 éves vezetése alatt alakult ki a mai cég, amit neki ezúton is köszönünk. 5 éve sikeres generációváltást hajtottunk végre és Halmi Csaba úr vezeti „jó kézzel" a céget.

Kérem, ünnepeljék ezt a 20. évfordulót, amelyhez sok jó kedvet és jó szórakozást kívánok. És természetesen azt, hogy a jövőben is közösen valósítsuk meg az előttünk álló feladatokat. De ne csak azokat, amelyeket a saját vállalataink adnak, hanem azokat is vállaljuk fel, amelyek európai feladatként állnak előttünk. Büszke európaiak vagyunk és maradunk, örülnénk, ha sok ország követne minket ebben!


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam