belépés / regisztráció
2021. október 15. péntek
Aktuális lapszám

Join the best – csatlakozzon a legjobbakhoz

A kétévente megrendezésre kerülő szakkiállítás előzetes sajtó beharangozójára kaptunk meghívást január 13-ára, Bécsbe a BD-Expo Kft.-től, melyen örömmel vettünk részt, hiszen a 2016. április 4–8. között Düsseldorfban megnyíló vásár egyre ismertebb, sikeresebb a hazai szakemberek körében is.

 

Friedrich-Georg Kehrer, a Messe Düsseldorf wire és a Tube szakvásári igazgatója ismertette az ez évi kiállítás érdekességeit, fontos sarokpontjait:

„Egyetlen belépővel egyidejűleg mindkét szakvásár látogatható – a vezető világvásárok párhuzamos rendezése miatt a látogatók kiaknázhatják a két iparág közötti kedvező kölcsönhatásokat. A kiállítók a legújabb műszaki megoldások és a legújabb technológiák lenyűgöző seregszemléjével mutatkoznak be a Düsseldorfba várt mintegy 70.000 látogatónak. Ez számos lehetőséget kínál az eszmecserére, a kapcsolatépítésre, szerződések előkészítésére és magára az üzletkötésre.

A wire szakvásár sikertörténete lenyűgöző. 2014-ben 54 ország több mint 1.300 kiállítója mutatkozott be a seregszemlén. Az 1986-os düsseldorfi premier óta a kiállítók száma közel háromszorosára nőtt. A siker az elfoglalt kiállítási terület nagyságán is leolvasható: ez a 2012. évihez viszonyítva két százalékkal mintegy 58.000 négyzetméterre nőtt. A wire globális jelentőségét bizonyítja az is, hogy a kiállító vállalatok 75 százaléka Németországon kívülről érkezett. A piacvezetők körében ezért magától értetődő, hogy itt jelen legyenek. A Tube szakvásár pedig rekordról rekordra tör: az 50 országból érkezett több mint 1.200 kiállítóval a 2014-es csőipari szakvásár új csúcsot ért el a maga 3,1 százalékos növekedésével. 1988 (az első, Düsseldorfban rendezett Tube óta) a kiállítók száma ezzel több, mint nyolcszorosára nőtt. A Tube emellett minden esetben nagyarányú nemzetközi részvétellel is büszkélkedhet. 2012-höz viszonyítva az értékesített kiállítási terület is 50.000 négyzetméterre nőtt. A Messe Düsseldorf 8 leányvállalatával és a 132 országot kiszolgáló 69 képviseleti irodával mindenkor közel van a tárgyalópartnereihez. Az ügyfelei ennek köszönhetően közvetlenül a saját országukban és nemzeti nyelvükön tájékozódhatnak a Messe Düsseldorf az adott országban és világszerte kifejtett tevékenységéről.”

A folytatásban figyelemfelkeltő videót, fotókat és további fontos információkat mutattak be, ilyen pl. a nyitva tartás, amely naponta 9.00 és 18.00 óra között, április 8-án pedig 9.00 és 16.30 között lesz, és a kiállítás akár már 38 euró összegért is megtekinthető, online elővétel esetén. Bővebb információ a www.bdexpo.hu, valamint a www.wire.de, www.tube.de honlapokon található.


A wire&Tube kiállítások beharangozó sajtótájékoztatóján sikerült Máté Szilviával, a vásárszervező cég hazai képviseletvezetőjével rövid beszélgetést folytatni.

Bemutatnád nekünk röviden a wire&Tube vásárt?

Itt lényegében két kiállításról beszélhetünk, az egyik a wire, a nemzetközi huzal- és kábelipari, a másik pedig a Tube, a nemzetközi csőipari szakvásár. Most már nem csak kábelekről, huzalokról, drótokról, hanem rugókról, ezeknek a gépeiről is szó van, és amit ez a kiállítás együttes nyújt, azt igazából a világon semmilyen más vásár nem tudja. A világ minden pontjáról 2500 kiállító érkezik ide. Szerencsére idén négy magyar kiállítóról is beszélhetünk.

Mennyire ismert ez a vásár Magyarországon?

Ismert, de nem eléggé. Jóval több magyar cég is bemutathatná itt a termékeit, de természetesen ezek a kiállítások nem olcsók és nyilván az anyagi szempontok jelentősen közrejátszanak a magyar vállalkozásoknál. De, ami nekem nagy szívfájdalmam, hogy Magyarországon az autóipari beszállító cégek termelése nagyon jelentős, egy húzó ágazatról beszélhetünk és ennek ellenére ezek a cégek ezen a kiállításon ma még nem vesznek részt.

Kihasználva az alkalmat, mutassuk be a BD Expo Kft.-t is!

Mi 1999 óta létezünk. Elsődleges feladatunk a nemzetközi szakvásárok hazai képviselete. Eredetileg a „B” és a „D” betűk két város rövidítéséből jött: Brno és Düsseldorf. Ugyanis a brnói vásárnak is mi vagyunk a magyarországi képviselete, de azóta már több más kiállítási központtal is kapcsolatban állunk. Mi nem csak vásárképviselettel foglalkozunk, hanem egyfajta export tanácsadással is, elegánsan szólva a „business development” is a területünk.

Mennyire elégedettek a BD-Expo tevékenységével a nemzetközi vásárokat rendező cégek?

Nagyon elégedettek. Minket is folyamatosan mérnek, ahogy a világ összes képviseletét. Pl. Düsseldorf esetében az elmúlt 5 évben kétszer kaptuk meg „A régió legjobb képviselete” kitüntetést, a másik három alkalommal pedig másodikak voltunk. De most sem dőlhetünk hátra, mert mindig van hova fejlődni. Hiába létezik pl. a wire&Tube esetében már több mint húsz éve ez a kiállítás Düsseldorfban, két egyforma vásár még nem volt, ugyanis a szakma, a kommunikáció és a technológia is változik. Ezeket követni, adaptálni kell a magyar piacra, úgyhogy folyamatos megújulásra, megoldáskeresésre van szükség.

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam