belépés / regisztráció
2021. május 11. kedd
Aktuális lapszám

IX. Országos Kéménykonferencia

Immár tradicionálisnak mondható helyszínen, Kecskeméten rendezték meg a IX. Országos Kéménykonferencia kétnapos rendezvényét március 17-18. között. Igen széles körű szakmai összefogással (EMKÉSZ, MKOI, MOKÉSZ, MGVE, MACSOI, MÉGSZ, ÉMI), a kormányzati szakhatóságok (BM OKF, NGM, FM) figyelme és jelenléte mellett magas színvonalú, a szakmai terület teljességét átfogó műhelymunka jellemezte a konferencia egészét.

 

A rendezvény szakmai kiállítását Barta Lajos, a Bács-Kiskun Megyei Mérnöki Kamara elnöke nyitotta meg. A plenáris ülés Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét város polgármesterének megnyitó beszédével kezdődött. Ezt követte Meszléry-díjak átadása. A díjazottak: Huszár Tibor, a Magyarországi Kéményseprők Országos Ipartestületének elnöke és Sümeghy Árpád, a KÉOSZ elnökségi tagja az Energotrade Kft. műszaki igazgatója.

A konferencia első napján az előadók szakmai szabályozási kérdésekkel, a műszaki szabályozások tervezett változásaival, az OTSZ előírásaival, a CO-mérgezések és kéménytüzek tapasztalataival, az új EU rendeletekből következő felelősségi kérdésekkel és a kéményseprés közszolgálati tevékenységének jövőképével foglakoztak.

A konferencia második napjának délelőttjén meghatározó téma volt a biomassza szilárd tüzelés. Az előadók újdonságokat tartalmazó informatív előadásai a szakmai terület szinte teljes spektrumát lefedték az innovációtól az üzemeltetési tapasztalatokig. Ugyancsak a második napon került sor az épületgépész mérnökök kamarai kötelező szakmai továbbképzésére a BKMMK szervezésében, melynek témája a KÉOSZ által kidolgozott, az égéstermék-elvezetés rendszerszemléletű megközelítése volt. A továbbképzésen több mint 60 épületgépész tervező teljesítette a továbbképzési kötelezettségét.

Az előadások döntő többsége az előadók engedélyének beszerzését követően a KÉOSZ honlapján (www.kemenyjobbítók.hu) rövidesen megjelenik.

A Kéménykonferencia társrendezvényeként került sor az Erdélyi Építészeti Biennálé kiállításának ünnepélyes megnyitójára, amelyet első alkalommal mutattak be Magyarországon. A Biennálé az elmúlt két év északnyugat Erdély, és a hajdan volt Partium hét megyéjében működő több mint hétszáz építész válogatott munkáit és a szakma érdekében tett legérdekesebb kulturális tevékenységeit mutatta be. Az esemény védnöke Gaál József, Kecskemét alpolgármestere volt, a kiállítást dr. Guttmann Szabolcs Kós Károly díjas építész, a Romániai Építész Kamara Erdélyi Fiókjának elnöke nyitotta meg.

A Kéménykonferenciára és a Biennálé megnyitójára négyfős kolozsvári küldöttség érkezett Kecskemétre, megteremtve a kamarák közötti országhatáron átívelő szakmai eszmecsere lehetőségét.

Összegzés helyett néhány mondat

A Kéménykonferencia kétnapos rendezvényén több mint száz szakember és 13 kiállító vett részt. A konferencia előkészítését és lebonyolítását csaknem teljes körű szakmai összefogás, vendégszerető fogadtatás és Kecskemét városvezetésének aktív közreműködése jellemezte. A korábbi évektől eltérően a helyi írott és elektronikus sajtó korrekt tudósításaival rangjának és súlyának megfelelően kezelte a konferenciát.


A szerzõ egyéb cikkei:

  Szubjektív visszatekintés a VIII. Országos Kéménykonferenciára

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam