belépés / regisztráció
2022. január 19. szerda
Aktuális lapszám

ISH 2017 mottója: „Water. Energy. Life.”

Közeledik az év vége és ilyenkor már hagyomány a szakmánkban, hogy a következő évi eseményekre készülünk. Igen, 2017. március 14–18. között ismét megrendezik az ISH kiállítást, melynek beharangozó előadásaira kaptunk meghívást az F-H Consult Képviselet ügyvezetőjétől, Benkő Judittól.

 

A megjelent több mint harminc újságírót a házigazda Stefan Lindner, a Messe Frankfurt ausztriai képviselője üdvözölte, majd átadta a szót Dominique Ewertnek, a Marketingkommunikation Technology & Production egység vezetőjének, aki pozíciójához hűen először a Messe Frankfurt kiállítás nagyságáról mutatott be forgalmi adatokat, ezzel is hangsúlyozva annak jelentőségét, látogatásának fontosságát. Lenyűgöző statisztikai adatokat közölt a 2015. évi ISH-ról, ahol 2.465 kiállító volt és 196.777 látogató tekintette meg a vásárt. Majd áttért a 2017. évben megrendezendő kiállítás terveire, ahol a kiemelt témák között olyanok szerepelnek majd első helyen, mint az egészséges, komfortot nyújtó, személyre szabott tulajdonságokkal rendelkező kádak, fürdőszobák. De további, a jövő trendjeit megmutató témák is szerepelnek a kiállítás programján, amelyek biztosan érdekelni fogják a várhatóan most is nagy számban érkező látogatókat. Befejezésül megemlítette, hogy a következő évi ISH partner országa Törökország lesz, ahonnan szintén sok érdekességet várnak a szervezők.

A következő előadó Jens J. Wischmann, a Vereinigung Deutsche Sanitärwirtschaft (VDS) ügyvezetője volt, aki kellemes modorú, vidám hangulatú beszédében többek között a fürdőszobák trendjeinek változásáról, mint az ember, a felhasználó személy egyik legfontosabb életteréről tartott előadást. Részletesen foglalkozott a fürdőszobák digitalizált megoldásaival, az idősebbek és fiatalok eltérő igényeinek megfelelően, és az ún. személyre szabott kialakítás megvalósításával.

A sajtótájékoztatón elhangzottak a jelenlévőket biztosan, de reméljük, hogy az olvasóinkat is meggyőzték arról, hogy a szakmánk legnagyobb kiállításán érdemes részt venni!

Találkozzunk 2017-ben az ISH kiállításon!


Beszélgetőpartnerem Benkő Judit, az FH Consult Képviselet ügyvezetője. Eltelt ismét egy év, és megint az ISH-ra készülünk, ami az épületgépészet legnagyobb megmérettetése, egyben a legnagyobb kiállítása. A sajtókonferencián sok érdekes információ hangzott el.

A te véleményed szerint mi a legfontosabb magyar szempontból ezzel a kiállítással kapcsolatban?

Elhangzott a sajtókonferencián is, hogy az iparosok számára nagyon fontos lenne, hogy meglátogassák ezt a kiállítást. De valószínűleg a magyar iparosok is azzal a gonddal küzdenek, mint a németek, hogy olyan sok a munka, olyan nagy a fellendülés, hogy nem tudják ezt a vásárt sem meglátogatni. De nagyon fontos lenne a fejlődés és a továbbképzés szempontjából, hiszen olyan gyakorlati bemutatókat is láthatnak, amelyekből megtanulhatják, hogyan könnyítsék meg a saját munkájukat, ami által sokkal több munkát tudnának vállalni.

Az viszont biztos, hogy nagyon sok tervező fog ismét kilátogatni az ISH-ra. Hogyan lehetne a magyar tervezőket is megszólítani?

Próbáljuk a tervezőket megszólítani, mert ők az egyik legfontosabb célcsoportunk. Többféle lehetőségünk van, leginkább direkt, közvetlen megszólítással, e-mailekkel próbáljuk bombázni őket. Látom is a visszajelzésekből, hogy egyre nagyobb azok száma, akik tervezik a kilátogatást.

Milyen számokkal rendelkezel most? Kb. hány magyar cégre és látogatóra számíthat majd az ISH?

Kb. 8 cég fog majd kiállítani Magyarországról, és nagyjából 500 magyar szakmai látogatója lesz az ISH-nak. Az országunk nagyságát tekintve ezek biztató számok. Állandó fejlődést nem tudunk felmutatni, mert a beruházási szokások és trendek miatt van, hogy kicsit kevesebben érdeklődnek, amikor pedig fellendülés van, akkor sokkal többen jönnek, de megközelítőleg ezek a számok az érvényesek.

És te milyen számokkal lennél elégedett?

Ha ez a duplája lenne, de ez sajnos nem érhető el. Egy 700 fölötti érdeklődői létszámmal én már elégedett lennék, mert az már tükrözné, hogy mennyire fontos a kiállítás. Kiállítói szempontból azt lehet mondani, hogy az ISH vásár telítettsége most 95%-os, az utolsó pillanatban beesőknek már nem olyan könnyű helyet kapni, de úgy véljük, hogy az induláskor 100%-os telítettség lesz.

 


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam