belépés / regisztráció
2022. január 25. kedd
Aktuális lapszám

ISH 2013

Nem kedvezett a teremtő a Frankfurt am Main-ban, március 12-16 között megrendezett, világvezető kiállításként elismert szakvásárnak. Szerkesztőségünk munkatársai is – jóllehet kedves meghívást kaptunk Benkő Judittól, az F-H Consult Kft. vezetőjétől – egy teljes napot töltöttek el Ferihegyen, azzal az ígérettel, hogy előbb-utóbb felszállhatnak a repülőgépek, de nem így történt, és így jómagam is 24 év után először nem láttam a vásárt, itthon ragadtam!

 

Ha az időjárás nem is tette lehetővé az utazást, de Önöket – ígérem kedves Olvasó – kár nem éri, mert a technika által nyújtott lehetőségekkel élve, kinti kapcsolatrendszerünket élesítve pontos információkkal tudunk szolgálni a kiállításon történtekről. Sőt, talán még ennél is többet kínálunk, megpróbáljuk ugyanis a vásár hangulatát kedves barátunk, Csanád Bálint beszámolóján keresztül „élővé” varázsolni.

De térjünk vissza a tényekhez! A szervezők a zord időjárás ellenére is sikeresnek tartják a kiállítást, hiszen az ismét bővített, összesen 258 000 m2 felületen 2 434 kiállító mutatta be termékeit, újdonságait. Az időjárási katasztrófa hatását igazán csak a vásárlátogatók számán lehetett jobban érzékelni, mert a várt 240 000 látogató helyett csak 190 000 érdeklődő tekintette meg a kiállítást.

„A számok egyértelműen azt bizonyítják, hogy az ISH a hasonló nemzetközi rendezvények között vezető pozíciót tölt be. Az ISH minden vele szemben támasztott követelmény, tehát az ajánlatok minősége, a kiállítói és látogatói szám, valamint a nemzetközi elismertség tekintetében is az első helyet tölti be” – jelentette ki Wolfgang Marzin, a Messe Frankfurt ügyvezető elnöke.

A szaniter, fűtés és a klíma szakterületén a kiállítók szinte kivétel nélkül a fenntarthatóságra, az energia megtakarításra és a környezet megóvására fókuszáltak fejlesztéseikkel. A szakma – a látogatók nagy érdeklődése mellett – piacérett, jövőbemutató megoldásokat, gyártmányokat mutatott be az épületgépészet területén. A némelyik termékre feltűzött információs táblán akár 50%-os energia megtakarítást is lehetett olvasni, ami számomra azt jelenti, hogy a közeljövőben oly mértékű technológiai váltásra kerül sor a tehetősebb piacokon, amely tovább növeli majd a különbséget az élenjáró nyugati és a pénzszűke miatt egyre inkább lemaradó, szegényebb kelet-európai piacok között.

Talán ugyanezeket említhetjük meg a bemutatott új, rendkívül látványos fürdőszobák láttán is, ahol a funkcionalitás, a komfort és a kellemes közérzet azonos értékrendben jelent meg és ennek megfelelően hatalmas nézősereget is mozgatott meg.

További érdekessége és talán állíthatjuk, hogy értéke volt a kiállításnak, hogy annak öt napja alatt a megjelent nagy cégek szinte kivétel nélkül -de a feltörekvő újak közül is sokan- egyéni célcsoportokra szabott sajtótájékoztatókon igyekeztek termékeiknek, a cégüknek hírnevet szerezni és a látogatók, legyenek azok szakmabeli, vagy marketinggel, nota bene újságírással foglalkozó szakemberek, ebben méltó partnerek is voltak.

Összefoglalva: aki megtekinthette az ISH kiállítást, az abban biztosan nem csalódott! Akinek ez nem sikerült, azoknak pedig mi, a szakmédia, igyekszünk a rendelkezésükre állni úgy, hogy a látott szakmai újdonságokat a következő lapszámainkban bemutatjuk. Reméljük, mindannyiunk előnyére és örömére!


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam