belépés / regisztráció
2022. január 19. szerda
Aktuális lapszám

Integrált ipar Hannoverben – lengyel partnerséggel

Köztudomású, hogy a világ egyik legfontosabb ipari vásárát Hannover jegyezheti, amely az ipar 4.0 (a termelés digitalizálása) globális színpada. Hamarosan, áprilisban 6.500 kiállítót (70 országból) és több mint 200 ezer látogatót (80 országból) várnak a szervezők a német vásárvárosba. A kiállítás legfontosabb témája a gyártás- és energiatechnika. A tavalyi rendezvényen az USA volt a vendégország, amikor Barack Obama és Angela Merkel együtt nyitotta meg a vásárt. A 2017. április 24-28 között nyitva tartó vásár vendége Lengyelország lesz.

 

Hannover a gazdasági és politikai vezető erők találkozóhelye, ahol arról tájékozódhatnak az érdeklődők, hogy a digitalizálás miként változtatja meg a gyártás és energia rendszereit. Ezen kívül a rangos esemény a technológia transzfer legjelentősebb fóruma és világszerte az egyetlen rendezvény, amely a teljes ipari alkotási láncot a termékfejlesztéstől a gyártásig tökéletesen lefedi. A látogatói között vannak kis-és középvállatok vezetői, de világvállalatok is, mint az Apple, Foxconn, Microsoft és a Volkswagen. Minden harmadik látogató külföldi, minden második a felső vezetői szintet képviseli. A látogatók 70 százaléka döntéshozó, míg a bő fele új szállítót keres. Az átlagos beruházási büdzsé 550 ezer eurot taksál, míg tavaly 5,5 millió üzleti kapcsolatot teremtettek a vásár során.

Az idei Hannover Messe nagy lendületet fog adni a német- lengyel kapcsolatoknak. Az időzítés Lengyelország számára tökéletes, hiszen gazdasága sok éve gyorsan és stabilan növekszik, illetve ambiciózus terveik vannak. A Lengyel Gazdaságfejlesztési Minisztérium programja az újraiparosítást, az innovatív vállalatok fejlesztését, a fejlődést biztosító tőke gyarapodását, az új külföldi piacok megnyerését és a beruházási támogatást helyezi a középpontba. A vendégország szerepén keresztül Lengyelország ipara jelentős lendületet nyerhet a növekedés és versenyképesség területén.

A digitálizálás trendje nemcsak új értékeket teremt jobb létesítmények és gépek formájában, hanem új üzleti területeket is megnyit, növelve a termelékenységet és a dolgozók elégedettségét. Ebben az évben a kiállítók megmutatják, hogy kisebb pénzügyi forrásokkal rendelkező vállalatok hogyan profitálhatnak az integrált ipar eredményeiből.

A vásár több mint ezer konferenciát és fórumot kínál majd az idelátogatóknak, ezzel lefedi az összes releváns témát: Industrie 4.0, IoT, digitális transzformáció, Cyberbiztonság, intelligens hálózatok és decentralizált energiaellátás.


A szerzõ egyéb cikkei:

  Szenzáció az Egerszalóki „Pamukkale” Sódomb
  Világhírű radonterápia az Alpok gyomrában
  Síró torreádor a madridi arénában
  Debütáló zarándoklat Csíksomlyón
  Egyre népszerűbb Lengyelország
  A testet-lelket gyógyító Székelyföld

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam