belépés / regisztráció
2022. január 25. kedd
Aktuális lapszám

In Memoriam

„Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a Gienger Kft. alapítója, Hauk Antal életének 72. évében 2016. augusztus 10- én elhunyt. Örök nyugalomra 2016. augusztus 30-án délelőtt, 10.30 órakor helyezik a Pécs-Belvárosi templomban (Széchenyi tér - Dzsámi). Eltávozása mélyen érint bennünket.”

 

Így szólt a gyászjelentés, melyet Halmi Csabától, a Gienger Hungária Épületgépészeti Kft. ügyvezetőjétől kaptunk, és amely megdöbbenést, nagy szomorúságot okozott számomra, hiszen Anti – mert így szólítottuk őt – régi barátom, a hazai épületgépész társadalom egyik kiemelkedő alakja volt. Természetesen az idő megszépít, el is takar sok mindent és talán a mai fiatalok nem is tudnak arról, hogy a 90-es évek pénzügyi, gazdasági váltása mekkora erőfeszítést követelt az abban részt vevő emberektől. Anti ehhez a csoporthoz tartozott, az akkori Gienger cég első számú vezetőjeként nap, mint nap küzdött a hazai piac átalakításáért, ha kellett tárgyalt, vagy oktatásokat szervezett az épületgépész szerelőknek, próbálta a nagykereskedői tevékenységet hazánkban elterjeszteni, érthetővé, emészthetővé tenni.

Jómagam abban a megtisztelésben részesültem, hogy ebben az időben egy olyan társaságnál dolgoztam, ahol egy svéd minőségi csővezetéki rendszert kellett a hazai piacra bevezetni és ez irányú tevékenységem kapcsán kerültem munka-, majd baráti kapcsolatba Antival. Együtt utaztunk a Wirsbo céghez, hogy a gyártás helyszínén bizonyítsuk a termék nagyszerűségét és így megadatott, hogy kissé jobban, alaposabban megismerjük egymást, gondolatot és véleményt cserélhessünk. A sors kegyes volt, mert útitársamban egy jó embert, egy nagyszerű embert ismerhettem meg, akinek az egyénisége iránymutató és követendő volt. Szerencsésnek érzem magam, mert megismerkedésünket követően több mint egy negyed évszázadon keresztül tartott a barátság, és kaphattam tőle számos hasznos üzleti, baráti tanácsot, és tehettem fel neki olyan, néha igencsak kényes kérdéseket is, melyekről biztosan tudhattam, hogy közöttünk maradnak. Ez a bizalom, és Anti segítőkészsége jóval több volt, mint egy átlagos barátság, az ő emberi nagyságát tükrözte. El kell ismernem, hogy azóta sem találkoztam ilyen emberrel.

Anti 72 éves volt. Nem értem és nehezen tudom elfogadni a tényt, hogy elhagyott bennünket. Miért kell valakinek elmenni, aki tapasztalatával, pozitív életfelfogásával, segítőkészségével még bőven mutathatta volna nekünk, és a fiatal generációnak is az igazak útját. Nem így történt, sajnos a Teremtő magához szólította, ezért csak annyit ígérhetünk kedves Anti, hogy tanácsaidat, átadott emberi, szakmai tapasztalataidat nem felejtjük, valahol szívünk mélyén megőrizzük, és ha kell, belőle erőt merítünk.

Búcsúzunk tőled kedves barátom, nyugodj békében, te már tettél, most rajtunk a sor!


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam