belépés / regisztráció
2022. január 25. kedd
Aktuális lapszám

III. Klíma- és Légtechnikai Szakmai Nap

A Magyar Épületgépészek Szövetsége október 26-án harmadik alkalommal rendezte meg a tematikus előadásokkal és kiállítással egybekötött rendezvényét a Lurdy Házban. Az eseményre szép számmal érkeztek a hazai épületgépész szakemberek.

 

Az üdvözlő beszédeket követően érdekes szakmai előadásokkal folytatódott a szakmai nap. Néhány előadást önkényesen most ki is emelnénk:

  • Nemzeti Klímavédelmi Hatóság aktuális feladatai – Dr. Tarsoly Dániel főosztályvezető-helyettes
  • Rézcsövek a hűtő- és klímatechnikában – Pintér Róbert vezető (Európai Réz Intézet)
  • Speciális szárítási megoldások – Takács Márton ügyvezető (A. S. Hungária Kft.) Megjegyzés: Az előadás alapján készült szakcikk a szaklapunk a 38-40. oldalán olvasható.
  • Üzembiztonság és energiamegtakarítás a tulajdonosok és üzemeltetők részére – Hegedűs Tamás értékesítési vezető (Wilo Kft.)
  • Energiahatékony szellőztetés – Kovács István műszaki vezető (Kamleithner Budapest Kft.)

A rendezvény további részeiben foglalkoztak az előadók pl. a folyadékhűtők, hővisszanyerő rendszerek, az okos mérési megoldások tématerületeivel. Nagy érdeklődés követte Szánthó Zoltán egyetemi docens (BME Épületgépészeti és Gépészeti Eljárástechnika Tanszék) előadását a „Legionella a klíma és légtechnikában” címmel.

A szakmai előadások szünetében, majd a délutáni programot követően lehetőség nyílt a szaknapon részt vevő kiállítók termékeinek megtekintésére és az ott lévő szakemberekkel történő konzultációkra.

A rendezvény végén a jelenlévőkben az az általános vélemény fogalmazódott meg, hogy a Szakmai Nap előadásai és a kiállító cégek bemutatói hasznos továbbképzési lehetőséget biztosítottak az épületgépészet területén dolgozó hazai szakember gárda számára, és a szövetség „a szakmáért dolgozunk” mottója méltón szolgálta az esemény hírét.

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam