belépés / regisztráció
2021. április 23. péntek
Aktuális lapszám

Hungarotherm-díjat nyert a NILAN Combi 300 Polar

A NILAN Combi 300 Polar a családi házakhoz fejlesztett legújabb hővisszanyerős szellőztető. Egy hagyományos, kereszt-ellenáramú rekuperátor és egy aktív, hőszivattyús rekuperátor lett egy készülékházba építve, egy közös vezérlés felügyelete alatt.

 

A készülék nem csak 90% körüli passzív hővisszanyerésre képes, hanem a maradék hulladék hőt is hasznosítva fűti a szellőző levegőt. Hőszivattyús köre megfordítható, így nyáron hűteni is tudja az épületet. A 2,3 kW fűtési teljesítmény az energiatakarékos házakban az átmeneti időben, passzívházakban az év nagyobb részében teljesen ellátja a fűtési feladatokat. A készülék a légfűtés (hűtés) révén rendkívül alkalmas könnyűszerkezetes házak kiszolgálására is, mert minden belső hőmérsékletváltozására gyorsan tud reagálni.

A fejlesztők a maximális energiamegtakarítás érdekében lehetővé tették, hogy egy külső egység segítségével a konyhai elszívó levegőjének energiatartalmát is visszanyerje. Az EM-Box megszűri az elszívó ernyőből érkező zsíros levegőt, közben a szellőző gép vezérlése nagyobb fokozatra kapcsol úgy, hogy a többi elszívási pont által elszívott légmennyisége nem változik.

Energiamegtakarítást jelent még a fejlett technológiára épülő NILAN CCDI előfűtő-fagymentesítő rendszere, amelynek segítségével a szellőztető készülék még alacsony külső hőmérséklet mellett is folyamatos üzemmel tud működni. A CCDI fagymentesítő rendszer kombinálja a hagyományos, teljesítménycsökkentésen alapuló fagymentesítést egy előfűtő elemmel, amely impulzus alapú vezérléssel rendelkezik. A fejlesztők a két technológia kombinációjával elérték azt, hogy hatékonyabb és energiatakarékosabb lett a téli üzemmód.

A komfort terén érezhető egyik legnagyobb eredmény az, hogy a NILAN Combi 300 Polar szellőztetőgéppel az épület nyári belső páratartalmát is csökkenteni lehet. Hűtő üzemmódban, rendkívül hatékony és megfelelő árnyékolás esetén legtöbbször nincsen szükség egyéb hűtési technológia beépítésére.

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam