belépés / regisztráció
2021. május 11. kedd
Aktuális lapszám

Hőszivattyú Svájcból, Németországból

A hőszivattyú, nagy hatékonyságú hőtermelőként, az ökológiai fenntarthatóságot szolgálja. Intelligens módon hasznosítja a szabadon rendelkezésre álló és megújuló energiaforrásokat, mint a föld, a víz és a levegő, így aktívan hozzájárul a környezet megóvásához.

Ha függetlenné szeretnénk válni a fosszilis energiahordozóktól és nem akarjuk a CO2 termeléssel teljesen élhetetlenné tenni földünket, ugyanakkor épületeink minél gazdaságosabb fűtésére, hűtésére törekszünk, akkor érdemes maximálisan megértenünk a hőszivattyú működési elvét és minél jobban megismernünk a berendezéseket. Így képesek leszünk kiválasztani, majd telepíteni a helyszíni adottságoknak leginkább megfelelő rendszert.

A svájci-német Alpha-InnoTec hőszivattyúgyár 1998 óta fejleszti, gyártja és üzemelteti hőszivattyúit, amelyek a nyugat-európai országokban piacvezetővé váltak. A termékek iránt mutatkozó rendkívül nagy igény miatt a gyár mérnökei pár évvel ezelőtt hihetetlen fejlesztésbe kezdtek, így napjainkban már több mint százféle hőszivattyút gyártanak. A széles termékválasztéknak köszönhetően szinte minden igényt ki tudnak elégíteni: tökéletes berendezéseik segítségével egy 30 m2-es épületnél éppen úgy lehetőségünk nyílik a korszerű energiatakarékos fűtésre, hűtésre, a hulladék energia hasznosítására, mint a több tízezer négyzetméteres létesítményeknél.

Az Alpha-InnoTec hőszivattyúk alapvető tulajdonságai:

Abszolút kompakt berendezésekről van szó, amelyeknél minden szükséges alkatrészt – szivattyú, tágulási tartály, vezérlés, használati melegvíz- és fűtési puffertartály – egy szépen kivitelezett, tökéletesen hangszigetelt dobozba szerelnek be. Az egyes készülékek, hasonlóan a mosógéphez, pár óra alatt beköthetők a rendszerbe, majd ezt követően évtizedekig biztonsággal, energiatakarékosan fűtenek, hűtenek, készítik a használati meleg vizet;

  • Fogadják a napkollektorokat, napelemeket;
  • Smart Grid vezérléssel működtethetők;
  • A++ felső kategóriában tartoznak;
  • Már inverterrel is rendelhetők;
  • Minden Alpha-InnoTec hőszivattyú az Európai Hőszivattyú Szövetség (EHPA) jóváhagyásával rendelkezik;
  • Távolról, okostelefonról, számítógépről vezérelhetők, üzemeltethetők, ellenőrizhetők.

Néhány alapvető típus a több mint százféle Alpha-InnoTec hőszivattyú közül megtekinthető a következő oldalon lévő táblázatban.

A gyár minden terméke, komplett árlistával együtt letölthető a www.thermo.hu oldalról.

Viszonteladókat keresünk, díjmentes szerelői oktatást tartunk, jelentkezés a thermo@thermo.hu e-mail címen.

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam