belépés / regisztráció
2021. április 20. kedd
Aktuális lapszám

Herz szakmai nap

Kedves meghívást kaptunk a Herz Armaturen GmbH cégtől 2014. január 22-én, egy sajtótájékoztatóra.

 

Gerhard Glinzerer úr, a Herz cég tulajdonosa szeretettel üdvözölte a sajtó megjelent képviselőit és a Herz múltjára vonatkozó rövid visszatekintéssel kezdte üdvözlő beszédét:

„Egy 19. századból származó Herz katalógusból kiderül, hogy már akkor is készültek szerelvények a fürdőszobába. A katalógus többnyelvű volt, vagyis akkoriban a Herz már nagyjából a monarchia összes országában jelen volt valamilyen formában a termékeivel. Egyfajta új időszámítás kezdődött a cégnél 1990-ben, amikor leomlott a berlini fal. Azokban az években kérdéses volt a Herz sorsa, mert az akkori tulajdonos el akarta adni a sebersdorfi székhellyel és egy kis német leányvállalattal rendelkező céget. A későbbiekben viszont már bővült a Herz és egyre több leányvállalata, kirendeltsége lett világszerte. Ma már azt mondhatjuk, hogy kb. 80 országban vagyunk aktívak.

Az éves bevételünk 160 millió euró, és a cél az, hogy a következő években ez jelentősen több legyen. 1 600 alkalmazottunk van világszerte, 22 operatív leányvállalattal rendelkezünk. ”

Majd kíváncsiságunkat kielégítve az alábbiak szerint folytatta:

„A mostani időkben, amikor nem teljesen egyértelmű a „hogyan tovább” kérdése, vagyis, hogy hogyan néz ki a jövő útja a gazdaságban, a sajtótájékoztató célja, hogy azt a szándékunkat megmutassuk, egyértelművé tegyük, hogy megpróbálunk tovább haladni az utunkon és arra törekszünk, hogy további gyártó üzemekkel bővüljünk, újabb értékesítési utakat fedezzünk fel.

Az elmúlt években 17 millió eurót fektettünk gyártó üzemek átvételébe, bővítésébe, Lengyelországban, Olaszországban és Szlovákiában, és további projektek várhatók Dubajban, Abu Dabhiban, Kazahsztánban.”

A tájékoztató befejezéseként bemutatták a – Herz által finanszírozott, – dr. Csoknyai István és Doholuczki Tibor által készített „Több, mint hidraulika” című magyar nyelvű szakkönyvet és lehetőség nyílt a Herz cég teljes termékpalettájának áttekintésére is, nekünk pedig Glinzerer úr adott interjút, amelyet az érdeklődők szaklapunk 8-9. oldalán olvashatnak el.

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam