belépés / regisztráció
2021. április 20. kedd
Aktuális lapszám

Herz az ISH-n

Az ISH forgatagában találkoztam Marosi Balázzsal, a Herz Armatúra Hungária Kft. ügyvezető igazgatójával, akit szintén a kiállításról kérdezek.

 

Gyakorlatilag minden ISH kiállításon itt szoktál lenni, most mi a véleményed róla?

Idén a kiállítás első két napján veszek részt. Az első nap egy átlagosnak mondható kezdőnap volt, ami azt jelenti, hogy viszonylag kevés látogatóval találkoztunk, második nap viszont már rendkívül sok érdeklődő érkezett, köztük elég sok magyar ismerős, szakmabeli, partner látogatott el a standunkhoz.

Volt időd körülnézni a kiállításon? Például a versenytársak standjain láttál újdonságokat?

Egyetlen egy standon voltam csak, a Herz Energietechnik standján. A versenytársakat nem itt szoktuk kémlelni, csak hazai körülmények között.

Ha körülnéz az ember az ISH-n, azt lehet látni, hogy rengeteg ember van mindenhol. Gondolod, hogy ők mind szakmabeliek? Jellemzően szerinted kik látogatnak ki?

Ezt nagyon nehéz megítélni. Tudjuk azonban, hogy az első négy nap szakmai nap, tehát mindenkinek regisztrálnia kell, úgyhogy én azt gondolom, hogy a világ minden tájáról jönnek aktív szakmabeliek.

Egy ilyen kiállítás nagyon sok pénzbe kerül. Gondolod, hogy megéri kijönni ide? A Herz pl. miért állít ki itt mindig?

Ezen a kiállításon nem én vagyok erre hivatott válaszolni, de azt gondolom, hogy a frankfurti ISH kiállítás egy olyan csatlakozási pont az európai és a közel-keleti épületgépész társadalomnak, ahol mindenki új kapcsolatokat tud találni. Ezt támasztja alá az is, hogy mindenféle országból vannak jelen látogatók. És éppen ez a motiváló erő is, hogy az, aki az ISH-n megjelenik nem csak az európai piacra, hanem elsősorban a keleti, távol-keleti, és az amerikai piacok felé is gondolkodik kapcsolatépítésben. Ez tehát inkább egy világkiállítás.

Milyen új termékeket hozott a Herz, amelyek ezt a sokszínű látogatócsoportot érdekelhetik?

A Herz itt az ISH kiállításon, több standon állítja ki a termékeit, mi most a szerelvényes standon vagyunk. Ezen kívül van egy biomassza kazános standunk, ahol nagy változás van: a Binder ausztriai gyártóvállalat megvásárlása és ennek a piaci átvezetése. Nálunk pedig most rendkívül sok olyan terméket láthatunk, ami a termékportfólió kiszélesítésének és az ipari létesítmények kiszolgálásának változását mutatja be. Úgymint: ipari térfogatáram korlátozók, differenciál szabályozók szélesebb körű megjelenése, ami elsősorban méretkülönbséget jelent. Illetve ma már azt kell mondani, hogy a Herz nem csak szerelvényeket gyárt, hanem szerelvényegységeket állít össze, mint pl. lakásfűtő készülékeket, a fain coilok, illetve a fűtő berendezések számára komplett osztó, gyűjtő mérőberendezésekkel ellátott szekrényeket és ezeket is kínáljuk egészen az ipari létesítményi kategóriáig.

Régen mindig várni kellett, hogy az új termékek Magyarországon is megjelenjenek. Most mi a helyzet?

A beszélgetésünk idején egy hónappal vagyunk a Hungarotherm kiállítás előtt, és az új termékeink java részét szeretnénk ott is bemutatni a hazai piacnak, majd pedig forgalomba is szeretnénk hozni Magyarországon.


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam