belépés / regisztráció
2021. május 8. szombat
Aktuális lapszám

Hatékonyság és kényelem

R.O.S.S.Y. egy erőforrás optimalizált vezérlő rendszer. Új korszak a csarnokfűtő berendezések vezérléseinek fejlesztésében. Minden csarnoktípushoz alkalmazható, legyen az termelő, logisztikai, szerviz, mezőgazdasági vagy sport célú épület. A vezérlés segítségével beállítható a nappali és éjszakai hőmérséklet. Egyszerű programozás, rendkívül gazdaságos üzemelés jellemzi.

A Kübler GmbH folyamatos fejlesztése eredményezte a sötétsugárzók területén a magas hatékonyságú, kiemelkedő sugárzási hányaddal rendelkező Optima Plus termékcsaládot. Azonban a készülékek fejlesztése mellett a cég számára kiemelkedő fontosságú a műszaki innováció gyakorlati hasznosítása a vezérlések területén is. Ennek eredményeként 2004 óta már a harmadik generációs vezérlést fejlesztette ki a Kübler. Az új R.O.S.S.Y. még könnyebben kezelhető, egyre több szolgáltatást nyújt, ezzel is növeli az energiamegtakarítást, beruházási költsége hamarabb térül meg. Összességében még inkább környezetbarát.

Az intelligens, öntanuló R.O.S.S.Y. optimalizálja az infravörös fűtőkészülékek kapcsolási időpontjait, így az energiafelhasználást, valamint lehetővé teszi a füstgáz hulladékhőjének hasznosítását, magasra helyezve a mércét a funkcionalitás és a komfort területén. A vezérlés hatékonyságát és gazdaságosságát elismerve 2004-ben a Német Szövetségi Gazdasági Minisztérium Innovációs díjjal tüntette ki a R.O.S.S.Y.-t. Az igény szerint rugalmasan bővíthető vezérlés minden csarnoktípushoz megfelel.

Előnyök

  • Csökkenti az energiafelhasználást
  • Hatékony és funkcionális
  • Modulárisan bővíthető
  • Egyszerű, menüvezérelt a kezelése
  • Nincs használati utasítás
  • Alap software-re épül
  • PC-kel összekapcsolható
  • Utólag felszerelhető a legtöbb infravörös fűtéshez
  • A Szövetségi Gazdasági Minisztérium Innovációs díjjal tüntette ki

Innovatív megoldások

A Kübler GmbH a maga innovatív infravörös rendszereivel a nagy terek fűtéséhez alkalmazható legkorszerűbb és leggazdaságosabb technológiát fejleszti és értékesíti. Mára átfogó termékskálát és komplett, kulcsrakész megoldásokat kínál a különböző térkialakítású csarnoktípusokhoz. A Kübler Németországban már 20 éve jelentősen hozzájárul a modern infravörös technológia áttöréséhez.

A leggyorsabb út a hatékony fűtésvezérléshez

R.O.S.S.Y.® WinTec távvezérlő modul

A Kübler R.O.S.S.Y.® távvezérlő modul kiváló lehetőséget nyújt a fűtési rendszer távvezérlésére. A folyamatirányító berendezés teljes mértékben a felhasználó igényeire szabható. A WIN rendszer tehermentesíti munkatársait és optimálisan üzemelteti a fűtési rendszert.

R.O.S.S.Y.® SmartTec modul

Jelentős mennyiségű energiát takarít meg külső hőmérséklet érzékelő segítségével. A modul folyamatosan figyeli az időjárás, a külső körülmények változását és ezek alapján önműködően beállítja a kapcsolási időpontokat.

Alkalmazkodik az épület, a használat változásaihoz (pl.: további kapuk beépítése, felújítás, szigetelés, felhasználási területek, típusok változtatása). Körülbelül 5%-kal csökkenti az energiafelhasználást az optimalizált kapcsolási időpontok beállításával. A beruházás csekély költségek mellett valósítható meg, rendkívül gyorsan megtérül.

R.O.S.S.Y.® HygroTech modul

A HygroTech modul érzékeli a teremhőmérsékletet és a levegő relatív nedvességtartalmát. A beállított relatív nedvességtartalom túllépése esetén azonnal reagál a fűtés. Megakadályozza a káros kondenzátum képződést a helyiségben és ezáltal megvédi a tárolt termékeket. A teremklíma állapotát hét napra visszamenően tárolja.

R.O.S.S.Y.® Party vezérlés

A Party vezérlés lehetőséget biztosít egy önállóan aktiválható, szabadon választott hőmérséklet beállítására a beprogramozott fűtési időszakokon kívül. Kezelése végtelenül egyszerű, az érzékelőn egy gombnyomással aktiválható.

R.O.S.S.Y.® Tor-Off

A csarnokok gyakran nyitott kapui miatt fejlesztettük ki a Tor-Off vezérlést. A modul az infravörös készülékek automatikus kikapcsolásával csökkenti a kapuk kinyitása miatt fellépő veszteséget. A kapu nyitásakor a környezetében lévő készülékeket kikapcsolja a vezérlés.

R.O.S.S.Y.® Park-Off

A Park-Off vezérlés lehetővé teszi az optimális fűtést a daruval ellátott csarnokokban. A modul automatikusan kikapcsolja a készüléket, amikor a daru a sugárzó fűtőkészülék hatókörzetében tartózkodik, ezzel védi a daru berendezéseit.

Csúcs hatékonyság: H.Y.B.R.I.D.

A Kübler leghatékonyabb fejlesztése a H.Y.B.R.I.D. rendszer, amelynek alkotóeleme az OpimaPlus készülék család, az O.P.U.S.x hőcserélő és a R.O.S.S.Y. vezérlés (1. ábra). A füstgázból visszanyert hőenergia segítségével a rendszer tüzeléstechnikai hatásfoka eléri a 108 %-ot. A hőcserélőben lehűlő és kondenzálódó füstgáz hőenergiáját egy tárolóban gyűjtjük össze, ahonnan igény szerint felhasználható. A csarnokfűtések területén egyedülálló, innovatív folyamatot a R.O.S.S.Y. vezérli (2. ábra).


A szerzõ egyéb cikkei:

  Megvalósult az első hazai hővisszanyerõvel ellátott sötétsugárzós csarnokfűtés
  Fejlesztés az infravörös fűtéstechnológia területén
  Aquatherm Bécs
  Gazdaságos üzemeltetés és környezetvédelem

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam