belépés / regisztráció
2021. május 11. kedd
Aktuális lapszám

Hatékony, környezetbarát vízlágyító társasházak, hotelek részére

A társasházak, a szállodák, de akár egy családi ház épületgépészeti és vízellátási rendszere is jelentős anyagi beruházással épül. A berendezéseink vízkőtől való megóvása nem csupán kényelmünket, komfortérzetünket és biztonságunkat szolgálja, de tetemes karbantartási költségektől kímélhet meg minket.

 

A vízmelegítők, kombi-kazánok és fűtési rendszerek élettartamát, valamint hatékonyságát nagyban befolyásolja a víz minősége. A vízkő – amelynek mértéke függ a víz keménységétől – vastag és kemény réteggel vonja be fűtőberendezéseinek belsejét, hőcserélőjét. Így az élettartamuk jelentős mértékben lerövidül, ezért karbantartásuk sokkal több költséget emészt fel. A hatásfokuk akár 22–30%-kal is csökken, és így jócskán megnövelhetik a gázszámlánkat a fűtési szezonban.

A BWT központi vízlágyító berendezésekkel hosszú távú védelmet tud biztosítani a fűtési rendszerének, meg tudja védeni kazánját a vízkő okozta károsodások ellen. Így pénzt és energiát takaríthat meg! Kevesebbet kell költeni a vízvezeték-hálózat és a berendezések karbantartására.

A mindennapi vízfelhasználás azonban nem állandó, különösen hotelek, társasházak esetében. Vagy rövid ideig sok vizet fogyasztunk, vagy hosszabb ideig kevesebb a vízigényünk. Ezen igényt kielégítve a BWT kifejlesztette a BWT Rondomat Duo S vízlágyítót, amely a térfogatáramtól függően adaptív rendszerrel működik. Az adaptív folyamattechnológiával rendelkező Rondomat Duo S vízlágyító a nagyobb térfogatáram igénynek is megfelel, kevés gyantamennyiség mellett is, kevesebb só és öblítés igénybevételével.

A minőségi díjas Rondomat Duo S két különböző méretű gyantatartó oszloppal rendelkezik. Az egyik oszlop alap terhelésre, a másik pedig nagyfokú terhelésre lett kifejlesztve. Technológiájának lényege az „intelligens vízóra” és az új Soft Control T műszer. A térfogatáram alapján kapcsol a berendezés az egyik vagy másik oszlopra a felhasználási igények alapján. Tehát amennyiben érzékeli a berendezés a megnövekedett vízfogyasztást, úgy a nagyobb kapacitással bíró gyantaoszlopon keresztül végzi el a lágyítás folyamatát. Ez idő alatt a másik oszlop regenerálását is elindítja.

A készüléken az üzemeltető higiénikus öblítést is be tud programozni, ilyen módon a gyanta stagnálását is számolni tudja a berendezés. A készülék kialakításánál fontos szempont volt a lágyító gyors beszerelése, egyszerű beüzemelése és érintőpaneles vezérlése.

A BWT Hungária Kft. révén már Magyarországon is elérhető a Rondomat Duo vízlágyító berendezések családja.

A BWT Hungária Kft. több évtizedes gyakorlattal vesz részt a vízkezelésben. Célunk, hogy az igényeknek legmegfelelőbb vizet szolgáltassunk Magyarországon és a szomszédos országokban. A BWT minden vízzel kapcsolatos problémára megtalálja a megoldást. Nálunk széles termékpaletta, személyre szabott megoldások és szervizszolgáltatás várja az ügyfeleket az év 365 napján.

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam