belépés / regisztráció
2021. május 10. hétfő
Aktuális lapszám

Hannover Messe

„Minden olyan technológiának, amelyet Hannoverben bemutatnak, van egy közös pontja: növelik a termelékenységet az iparágban, és így a vállalkozások versenyképességét.” mondta Marc Siemering, a Hannover Messe igazgatója üdvözlőbeszédében, amely a Hannover Messe beharangozó sajtótájékoztatóján hangzott el Bécsben. A vásár április 13-17-ig várja az érdeklődőket.

 

„A Hannover Messe a világ legfontosabb ipari vására. A vásár középpontjában az ipari automatizálás és informatika, az energetikai és környezetvédelmi technológiák, a meghajtás- és fluidtechnika, a gyártási technológiák és a kutatás-fejlesztés áll. A Hannover Messe 2015 vezértémája: „Integrált ipar - csatlakozz a hálózathoz!“ Aki kíváncsi rá, hogyan tudja gyára versenyképességét erősíteni, annak Hannoverben van a helye áprilisban” folytatta beszédét Marc Siemering a sajtótájékoztatón. A kiállítás fontosságát mutatja az is, hogy a partnerország India lesz, és Narendra Modi indiai miniszterelnök is ellátogat Hannoverbe, akinek első németországi utazása a vásár lesz. Modi és a német kancellár asszony, Angela Merkel közösen nyitják meg április 12-én a Hannover Messe 2015-t, majd együtt, a hagyományokat követve körbejárják a vásárt.

A meghívottak nagy örömére a sajtófogadást követően a jelenlévők megtekinthették Bécs városát felülről, a felhők közül.


A sajtótájékoztató szünetében beszélgettem meghívónkkal, Benkő Judit kiállítás szervezővel, az F-H Consult Kft. vezetőjével a hannoveri kiállítás eseményeiről.

Sok érdekességet hallottunk az előadáson, több olyan hasznos tanácsot is kaptunk, ami a vásárral kapcsolatos. Egy kiállítás szervezője mit emelne ki mégis, mi a legfontosabb információ?

A vásár tematikája számomra nem volt újdonság, de az egyik nyilatkozó, aki a vásár hasznosságáról beszélt, megemlített egy igen érdekes adatot, ami még engem is meglepett. Azt mondta, hogy egy-egy értékes, valódi kapcsolat számukra 400 euróba kerül és minden alkalommal azt kell tisztázni, hogy megérte-e a vásári jelenlét ezt az összeget. Ez az osztrák cég, amely több évtizede állít ki az eseményen, minden évben felméri utólagosan is a vásár eredményességét, és célként tűzi ki, hogy a vásár költségeit, csak a vásáron kötött üzletek alapján, fél éven belül visszahozza. Szerintem ezek olyan számok, amelyek a magyar vállalatok számára is érdekesek lehetnek.

Magyarországról szép számú újságíró érkezett. Ki a fő célcsoport?

A Hannover Messe a páros és a páratlan években más és más tematikával jelentkezik. A páratlan években 10 különböző szakvásár van, amelyeknek elég széles a műszaki újságokat érintő palettája: az energiától kezdve a beszállító iparig, vagy éppen a meghajtás technikáig, tehát nagyon széles az a célcsoport, akit a Hannover Messe érinthet.

Egy hónappal korábban lesz az ISH. Ön szerint melyik vásár a népszerűbb Magyarországon?

Ezt nehéz megmondani, mert az ISH egy hatalmas szakterületet fed le, míg a Hannover Messe több kisebbet, de így sokkal szélesebb palettájú, pl. az ipar teljes területét, az ipari automatizálás egész palettáját lefedi. Ugyanakkor az ISH egy bizonyos szakma számára az első számú vásár.

Hány kiállítóra számít Magyarországról?

Most még alakulnak a számok, de az már biztos, hogy lesz egy közösségi stand, tehát egy közös magyar megjelenés, ahol 4 és 8 közötti jelentkezőre számítunk. Egyéni kiállítóként pedig 4-6 közötti megjelenésre számítunk, az energiától a beszállító iparig.

Mit üzenne a Magyar Installateur olvasóinak?

Azt javasolnám, hogy a hannoveri ipari vásárt feltétlenül látogassák meg, mert olyan szakmai ismeretekre nyerhetnek olyan jövőbeli kitekintést, amelyet más vásáron nem tudnak megkapni.


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam