belépés / regisztráció
2021. április 20. kedd
Aktuális lapszám

Gyártóüzemet avatott a CLH

A 845 millió forint összköltségvetésű fejlesztést saját, 15 ezer négyzetméteres ingatlanán valósította meg a Csongrád Környezetvédelmi Ipari Park területén a CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft.

 

Hatezer négyzetméteres, európai színvonalú légtechnikai gyártóüzemet épített a Csongrád Környezetvédelmi Ipari Park területén a CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft., az üzemet áprilisban avatták fel. Prokop Miklós, a CLH Kft. ügyvezetője az avatáson elmondta: a 845 millió forint összköltségvetésű fejlesztést saját, 15 ezer négyzetméteres ingatlanán valósította meg a cég. A projekt az önerő mellett 507 millió forint vissza nem térítendő uniós és hazai forrásból valósult meg.

A cég eddig hűtés- és klímatechnikai, valamint épületgépészeti rendszerek szerelésével és telepítésével foglalkozott, mostantól azonban a szükséges alkatrészek nagy részét maguk gyártják majd, ezzel is bővítve a termékkört. Így egyebek mellett fém légcsatornákat, hangcsillapítókat, légmennyiség-szabályozókat, esővédő zsalukat, fémrácsokat, elszívókat, légszelepeket, tűzvédelmi berendezéseket tudnak gyártani. Emellett olyan innovatív termékeket is terveznek előállítani, amelyek az exportpiacon is megállják a helyüket, tette hozzá az ügyvezető.

A fejlesztés célja az eddig csak hűtés- és klímarendszereket szerelő és telepítő cég piaci potenciáljának erősítése, közvetett hatása pedig a kistérség foglalkoztatási helyzetének javítása. A vállalások szerint ugyanis 69 helybeli szakembert alkalmaznak a gyárban.

A 6000 négyzetméteres gyártóüzem mellett 1154 négyzetméter irodahelyiséget, 750 négyzetméter fedett tárolót építettek, és a telekhatáron belül kiépítették az infrastruktúrát is. A beruházás tavaly tavasszal kezdődött.

Az 1989-ben alakult CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft. árbevétele tavaly meghaladta a 7,7 milliárd forintot. A cég 280 embert foglalkoztat országosan, a fejlesztésben vállalt új munkavállalókat pedig folyamatosan veszik fel, mondta el az ügyvezető.

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam