belépés / regisztráció
2022. január 19. szerda
Aktuális lapszám

Geberit újdonságok a fürdőszobában

A Geberit sikere a megbízható minőségben és a folyamatos fejlesztésben rejlik. A cég az utóbbi időben több olyan egyedi megoldással rukkolt elő, amelyek higiénikusabbá, kellemesebbé és könnyebben kezelhetővé teszik a fürdőszobák használatát.

 

Geberit Monolith család

A Geberit Monolith szaniter szerelőmodulok egyik legnagyobb előnye, hogy nemcsak időt állóan stílusosak, de beépíteni sem ördöngösség őket. Az eredetileg a Monoblokkos WC-berendezések kiváltására szánt szaniter szerelőmodulok mára egész gyártmány-csoporttá fejlődtek. A mosdókhoz, illetve bidékhez szánt új modulokkal kiegészülő Monolith portfólió valamennyi tagja minden szükséges funkciót egyetlen, jól megtervezett modul formájában egyesít. A mosdó szerelőmodul különösen jól példázza a koncepció sikerét, ugyanis nem pusztán a legkorszerűbb szanitertechnikai megoldásokat olvasztja egybe, hanem emellett bőséges tároló helyet is kínál.

A Monolith szaniter szerelőmodulok bevezetésével a Geberit merőben új formavilágot honosított meg. A funkcionalitás és a stílusos forma tökéletes kombinációját nyújtó megoldás új építésű fürdőszobák kialakításakor és felújításakor egyaránt kitűnő választás lehet. Felújítás esetén nagy előnye, hogy a modulok számos különféle porcelánnal és csapteleppel társíthatók, ami tág teret enged a belsőépítészek, illetve a felhasználók elképzeléseinek.

Geberit DuoFresh

A kellemetlen fürdőszobai szagok problémájára számos megoldás létezik, de általában ezek egyike sem tökéletesen kielégítő. A Geberit az új fejlesztésének köszönhetően most egy, az öblítő tartályba szerelt szagelszívó ventilátorral rendelkező WC-szerelő elemet kínál a felhasználóknak. A Geberit DuoFresh beszerelése ugyanolyan egyszerű, mint a már jól ismert Geberit Duofix WC-szerelő elemé, ráadásul olyan innovatív elszívó funkcióval rendelkezik, amely közvetlenül a WC csészéből, az öblítő csövön kialakított elágazáson keresztül távolítja el a szennyezett levegőt. Az így elszívott légáram a speciális működtető nyomólapba integrált aktív szénszűrőn halad keresztül és megtisztul. A már tiszta levegő végül a különleges működtető nyomólap oldalán kialakított réseken keresztül jut vissza a helyiség légterébe. Ezáltal nem kell külön légcsatorna kiépítésével gondoskodni a szennyezett levegő eltávolításáról, valamint különösen az év hidegebb hónapjaiban energiát takaríthatunk meg. A lenyitható működtető nyomólap gyors hozzáférést biztosít az aktív szénszűrőhöz és a vízkezelő tabletta-adagoló nyílásához.

Az elszívás manuálisan indítható, a működtető nyomólap tetején elhelyezett gomb megnyomásával. A működést egy piros LED jelzi. A leállítás a nyomógomb újra megnyomásával, vagy 10 perc elteltével automatikusan történik. A szűrő elpiszkolódását a fentiekben említett LED villogással jelzi.

Geberit Sigma80 érintés nélküli WC öblítésműködtetés

A Geberit Sigma80 a legmagasabb formatervezési, higiéniai és komfort igények kielégítésére készült, és semmilyen mechanikus billentyűvel nem rendelkezik. Anya-  gát és megjelenését tekintve nem más, mint egy fekete vagy tükörbevonatú, edzett üveglap, amelyet kétmennyiséges öblítésre terveztek. Felületén két különböző méretű billentyű helyett két különböző hosszúságú, vízszintes fénysáv látható. Az öblítéshez elég elhúzni a kezet a kisebb vagy a nagyobb fénysáv előtt. Az öblítő szerkezet működésbe hozataláról az üveglap mögött elhelyezkedő elektronika gondoskodik.

A felhasználó a működtető lapot (egyszerű kéz odatartással) egy sor egyéni funkcióra programozhatja be, amelyek az alábbiak:

  • öt különböző megvilágítási szín közül választhat (lehetőség van az egyéni ízléshez, illetve a belsőépítészeti koncepcióhoz történő alkalmazkodásra),
  • tisztítási üzemmódot állíthat be (takarításkor, letörléskor nem öblít),
  • beállíthatja, hogy a két LED fénysor folyamatosan világítson, vagy Stand By állásban legyen, illetve soha ne világítson,
  • beállíthat továbbá egy bizonyos időközönkénti automatikus öblítést is.

Mini generátorral működő, Geberit infra vezérlésű mosdó csaptelep

A Geberit legkorszerűbb újítása, egy olyan infra vezérlésű mosdó csaptelephez használható áramforrás, amelynek segítségével a szerelvény lényegében önmagát működteti és tartja fenn. Az áramfejlesztő egység lényege, hogy a csaptelep működéséhez szükséges villamos energiát, maga az átáramló víz termeli meg, nem pedig egy külső energiaforrás. Ezt az energiát más esetben egy elem, vagy egy külső energiaforrás biztosítja. Az említett újítással elkerülhető a kellemetlen elemcsere, illetve az elektromos áram vizes helyiségbe történő vezetése is.

Geberit falba építhető padló összefolyó

Napjainkban egyre gyakoribb megoldás a wellness szállodák dizájnjának megjelenítése a magánlakásokban is. Ilyen gyakorlat például a kád mellett szabadon álló zuhanyberendezés kialakítása, épített zuhanytálcával. A padló síkjában elhelyezett összefolyók eddig sok gondot okoztak. Sokszor a beépítési magasságuk miatt nem fértek el a födémben, a manapság divatos nagyméretű burkoló lapokkal nem tudták kialakítani a megfelelő lejtési viszonyokat, akadályt képeztek a padlófűtés kiépítésekor, illetve befolyásolták a hang- és hőszigetelő rendszerek elhelyezését is. Ezeknek a problémáknak az áthidalására jelent megoldást, ha a padlóösszefolyót a Geberit szerelő elembe integráljuk, illetve az oldalfalba helyezzük el. Egyik előnye, hogy a szükséges beépítési mélység a vízszigetelés szintjétől csak 90 mm, a másik pedig, hogy a szennyvízelvezetés irányának megválasztásában több lehetőséget is kínál. A víznyelő teljesítménye 51 l/min, ami alkalmassá teszi a manapság szintén divatos esőztető zuhanyfejekhez történő alkalmazhatóságot is.

A zuhany szerelőelem kifinomult vízzáró réteggel rendelkezik, amely hoszszú éveken át garantálja a szivárgásmentes zuhanyzóteret, illetve rugalmas kapcsolatban van az épületszerkezettel is. Ebben az esetben, a leírtakon túl, fontos szempont az esztétikus megjelenés is. A felhasználó csak egy diszkrét és elegáns takarólapot lát, amely négy különböző felületkialakításban áll rendelkezésre. A takaróelem mögött egyszerűen kiemelhető szűrőbetét helyezkedik el, aminek következtében a hajszálak és egyéb szennyeződések könnyedén eltávolíthatók.


Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam