belépés / regisztráció
2022. január 24. hétfő
Aktuális lapszám

Érted is felelősséget vállaltak? - VII. Országos Kéménykonferencia

Hetedik alkalommal szervezték meg a kéménykonferenciát Kecskeméten nemzetközi részvétellel, a Három Gúnár Rendezvényház Festő utcai épületében. A kiemelkedő eseményt a Kéményjobbítók Országos Szövetsége (KÉOSZ), az Első Magyar Kéményszövetség Közhasznú Egyesület (EMKÉSZ), a Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozata (MMKÉgT) és a Bács-Kiskun Megyei Mérnöki Kamara közösen rendezte meg, a Magyar Építész Kamara támogatásával. A konferencia szponzorai a Proschorn Hungária Kft. és a Schiedel Kéménygyár Kft. voltak.

 

A kéménykonferenciák sorozata immár csaknem 15 éves múltra tekint vissza, de talán először valósult meg a kéményseprő szakmai szövetségek egységes támogatásával. A rendezvény - főcímben is szerepeltetett - fő gondolata, az égéstermékelvezető berendezések tervezésekor, kivitelezésekor, üzemeltetésekor vállalt felelősség kérdése, mely témakörökben színvonalas előadásokat hallgathattak meg a látogatók, meghívott szakmai szereplők. A kéményseprő közszolgáltatást érintő jogszabályok változásairól Soltész Ilona (Belügyminisztérium Építésügyi Főosztály), a kéményekkel kapcsolatos szabályozások 50 évéről szóló összefoglalót pedig Kocsis Attila (MSZT/MB) elnöke tartotta, csak hogy két fontos témakört kiemeljünk. De megemlíthetnénk Versits Tamás (MGVE) a felelősségmátrix gyakorlati alkalmazását bemutató előadását, vagy pl. dr. Czeglédi Ottó (BME Épületszerkezeti TSZ) kémény-kitorkollás építészeti kérdéseinek elemzését is.

A konferencia első napján, a plenáris ülések programjaként került sor a Dr. Meszléry Celesztin tiszteletére és emlékére alapított díjak átadására, mely elismerés jelképezni hivatott névadójának, életművével hitelesített felfogását. A kitüntetés bronz plakettjét ez alkalommal a Magyar Épületgépészet két kiváló, elismert alakja, dr. Barna Lajos és Baumann Mihály kapta, a jelenlévők szűnni nem akaró, tapsvihara mellett.

A kétnapos konferencián több mint 200 szakember, valamint számos meghívott vendég vett részt, a rendezvényen pedig 16 kiállító várta az érdeklődőket, idetartozó termékeik, szolgáltatásaik bemutatásával. Ez utóbbi számok is azt bizonyítják, hogy a rendezők igen fontos, jó irányt és utat mutatnak a kéményes szakma szereplőinek.

A rendezvény szervezéséhez és lebonyolításához csak gratulálni tudunk!

 

Véleményem szerint sikeres és eredményes konferenciát tudhatunk magunk mögött, melynek az előadásai átfogták a teljes kéményes szakterületet, a szabályozási kérdésektől, a tüzelőberendezésekig és a légellátásukkal kapcsolatos problémák felvetéséig. Az előadók között volt erdőmérnök, biomassza előkészítésben és kályhaépítésben járatos szakember is. Több külföldi kolléga is meglátogatott bennünket, sőt előadásokkal, véleményformálásukkal is megtiszteltek minket.

Két napig beszélgetésektől, vitáktól, előadásoktól volt hangos a konferencia helyszíne, amely néha felbolydult méhkasra emlékeztetett, és ami fontos, hogy a szervezést, majd lebonyolítást teljes körű szakmai konszenzus kísérte. Ez természetesen nem jelentett minden kérdésben nézetazonosságot, de mindenki számára lehetőséget teremtett, véleménye kifejtésére és megvitatására.

Kecskemét mindenkit visszavár, remélem, hogy két év múlva hasonlóan teljes körben rendezhetjük meg a VIII. Országos Kéménykonferenciát.

Jakus István szervezőbizottság! tag


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam