belépés / regisztráció
2021. augusztus 3. kedd
Aktuális lapszám

Építők Napja 2013

Kellemes körülmények között rendezték meg az Építők Napját a Vasas Szakszervezet Székház Dísztermében 2013. június 26-án, ahol hagyományosan elismeréseket, kitüntetéseket adtak át az építőipar, az épületgépészet területén kiemelkedő munkát végző kollegáknak.

 

Bár Kassai Ferenc elnök (Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara) megnyitó beszédében az elmúlt időszakot az építőipar „ámokfutásaként” jelölte meg, ma már valamely „mozgást” is felfedezni vélt. Az építőipar a gazdaság azon jelzőrendszere – jelentette ki –, amely a vidékfejlesztés mellett a szakképzetlen réteget látja el munkával.

Dr. Szaló Péter, a BM területrendezési és építésügyi helyettes államtitkára úgy vélte, hogy az építőipar mélypontja tavaly volt és ma már csekély fellendülés érzékelhető. A fejlődés érdekében az Építési Törvényt is módosította a kormány azért, hogy csökkenjen a bürokrácia és rugalmasabb legyen a rendszer. Sőt, még az államigazgatást is átalakították, vagyis mindent egyszerre akartak átszervezni, hogy az építőipar fellendülésére már minden készen álljon.

Időközben a jogi környezet is változott! Az épületállomány fajlagos energiafelhasználásának csökkentése a kormány deklarált stratégiai céljává vált, ezért szigorított követelményeket léptettek életbe 2013. június 1- jétől. Zárszóul köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik ebben az évben az ágazat munkáját segítették és sikeresebbé tették.

A további szónokok, Pallagi Gyula (EFEDOSZ), Dr. Sédi Gábor (ETE), Tolnai Tibor (ÉVOSZ) szinte kivétel nélkül az építőipar nehézségeiről beszéltek, de általánosan úgy összegezték a mondanivalójukat, hogy ma ünnepelni jöttek, a kiemelkedő teljesítményt végzőket elismerni, kitüntetni. Ezt követően került sor a díjátadásokra. Bocsásson meg nekünk a kedves Olvasó, de mi főleg az épületgépészet területén kitüntetett szakembereket követtük figyelemmel.

Tehát a 2013. évben minisztériumi elismerő oklevelet kaptak:

  • Temesvári László
  • Pongrácz Lajos
  • Nyárády-Berzseny Győző
  • Hoffmann László
  • Netoleczky Károly
  • Takács Gyula

A kitüntetések átvételét követő fogadás és kellemes beszélgetés emelkedett ünnepi hangulatban fejeződött be és a megjelentek azzal a jó érzéssel távoztak, hogy a szakma számos nehézsége ellenére is értékeli az extra teljesítményeket! Köszönjük mindazoknak, akik az épületgépészet hírnevét sikeres munkájukkal öregbítették és szerkesztőségünk nevében is gratulálunk a kitüntetésekhez!


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam