belépés / regisztráció
2022. január 24. hétfő
Aktuális lapszám

Elkészültek Erzsébetváros két középületének energetikai felújításai

Befejeződött Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros két önkormányzati tulajdonú épületének épületenergetikai korszerűsítése.

 

A beruházás a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, több mint 166 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással. A projekt megvalósulása során a Dózsa György út 46. szám alatti Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ Idősek Bentlakásos Otthona és Átmeneti Gondozóháza és az Alsó erdősor 14-16. szám alatti Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium épületének épületenergetikai korszerűsítése a napokban fejeződött be. A 200 millió forintot meghaladó összköltségű beruházás célja az épületek hőtechnikai adottságainak javítása, valamint a hőveszteség csökkentése volt.

Az elmúlt hónapok munkálatai során a Dózsa György úti épületen külső homlokzati hőszigetelés és a lapostetővel fedett épületrészek felújítása, az Alsó erdősori iskolaépületen külső homlokzati hőszigetelés, lapostetők felújítása, valamint az utoljára elkészült épületrész tetőszerkezetének hőszigetelése, fedésének felújítása és a tetőablakok cseréje valósult meg. Továbbá mind a két intézményen napelemes rendszer került kiépítésre.

A felújításokkal nagymértékben csökkenthetők a fenntartási költségek, és sokkal gazdaságosabban üzemeltethetők az épületek. A fejlesztés eredményeként az épületek energiafelhasználása mintegy 40%-kal lehet kevesebb.

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam