belépés / regisztráció
2022. január 19. szerda
Aktuális lapszám

ELCO termékbemutató show: első a minőség

Az Ariston Thermo Hungária Kft. új termékkel jelent meg a hazai ipari fűtéstechnikai piacon, és mintegy 30 műszaki szakember jelenlétében látványos termékismertetőt tartott 2017. január 24-én, a Tesla Budapest Szórakoztatóközpont épületében.

 

Jeges meglepetéssel kezdődött a délelőtti bemutató, N. Tóth Zsolt, jégszobrász kápráztatta el a jelenlévőket egy igen különleges jégprodukcióval, az ELCO kazán kifaragásával.

„Az Ariston Thermo a világ egyik vezető vállalata fűtő és vízmelegítő rendszerek területén, a vállalat elkötelezett az energiahatékonyság mellett és folyamatosan fejleszti megújuló forrásait.” – kezdte bevezetőjét Grzegorz Wojcik, Magyarországért, Csehországért és Szlovákiáért felelős country menedzser, majd így folytatta: „Az Ariston Csoport 1998 óta van Magyarországon a fűtéstechnikai piacon, a kazánok mellett vízmelegítők, hőszivattyúk és napkollektorok teljes palettáját kínálja vásárlóinak. Az elmúlt 20 év alatt sikerült a kondenzációs kazánok és vízmelegítők terén vezető piaci pozíciót elérnünk, amely köszönhető a jó szakmai csapatunknak, illetve a kiváló szerviz szolgáltatásunknak is. Az Ariston márka sikereinek láttán elérkezett az idő, hogy bővítsük a termékportfóliónk kínálatát az ipari kazánok bevezetésével.”

A következő előadó Flavio Castelli, az Ariston Thermo Group ipari kazánok divízió vezetője volt: „Az ELCO az Ariston Thermo Group egyik vezető márkája, Európa több országában és Kínában van jelen. Az ELCO nem csak egy terméket, hanem ipari megoldásokat is jelent. Több mint 2000 munkatárssal dolgozunk, 320 millió euró forgalmunk van és a legnagyobb szervizhálózattal rendelkezünk Európában, több mint 800 szerviz partnerünk van. Az ELCO 1928 óta létezik, Svájcban alakult és eddig több mint 1,7 millió ipari rendszert üzemelt be a világon. A központ Echingenben van, közel Stuttgarthoz. Az ELCO nagyon erősen képviselteti magát Németországban, Svájcban pedig piacvezető is. A márka filozófiája, hogy „első a minőség”, és ez a gyártással kezdődik, ami a „world class manufacturing” nemzetközi besorolást is megkapta. Nagyon széles a termékskálánk, az ipari kazánok mellett hőszivattyúkkal, hibrid megoldásokkal is rendelkezünk, de ma itt, Magyarországon az ipari kazánoké a főszerep. Nagyon széles a referenciánk köre, az egyedi családi házaktól kezdve a szállodákig, a stadionokig, mindenhol megtalálhatóak a rendszereink. Széles a termékskálánk, 50 kW–2 MW-ig, de kaszkádban beszélhetünk akár 50 MW-os rendszerekről is.”

Ezt követően Sántha Endre, az Ariston Thermo Hungária Kft. kereskedelmi vezetője a következő szavakkal köszöntötte a megjelenteket: „Egy széles szervizhálózatot kívánunk kialakítani úgy, ahogy a termékeink már a nemzetközi piacon is képviseltetik magukat. Tehát Magyarországon is egy országos hálózatot fogunk kiépíteni, amely a megegyezett garanciális szervizcsomagjainkat – üzembe helyezéssel, karbantartással és javítással, a szervizpartnereink oktatásával – a termék teljes élettartama idejére kínálja. Nemzetközi viszonylatban egy igen széles termékpaletta áll rendelkezésre, Magyarországon mi jelenleg csak az ipari kondenzációs gázkészülékeket vezetjük be. Három termékméretünket ajánljuk: 70 kW, 100 kW, 120 kW, kizárólag nemesacél hőcserélőkkel. A termékek modulációs szivattyúkat tartalmaznak, tehát a legmodernebb energetikai előírásoknak is megfelelnek. A készülékek jellemzően egy ún. ikertűztérrel rendelkeznek, és akár 8 készüléket is kaszkádba kapcsolhatunk velük, így 1 MW-ot megközelítő kaszkád rendszereket tudunk összeállítani. Az R600 sorozat pedig nagyon szűk és nehézkesen megközelíthető helyekre is könynyen beszállítható. Egy biztos, ha ezt a berendezést választják, akkor egy szilárd kapcsolat áll majd a hátuk mögött, bennünket bármikor el tudnak érni és a segítségükre leszünk.”

Az elhangzottakat Szilágyi Beáta, marketing vezető egészítette ki: „Elkészült a weboldalunk, amely az elco.co.hu címen található. Itt található minden anyag, ami a munkát segíti: tervezési segédlet, árlista, prospektusok, stb.. Van egy szervizoldalunk is, ahol a szervizhálózatunkkal kapcsolatos mindenféle részlet megtalálható.”

Végezetül, a kellemes hangulatú termékbemutatón átadták a Magyarországon 2016-ban első ízben kiírt Ariston Thermo Hungária Kft. pályázatának díjait. A gépészmérnök hallgatókat ugyanis arra invitálták, hogy olyan dolgozatokat adjanak be, amelyben a hibrid technológia előnyeit emelik ki a hazai épületgépészet jövőjében. A több magyarországi egyetemen meghirdetett pályázaton a Debreceni Tudományegyetem két hallgatója bizonyult a legígéretesebbnek, az ő teljesítményüket jutalmazták most. Kostyák Attila, harmadéves és Urbán Zsolt, negyedéves gépészmérnök hallgatók vehették át az oklevelet és a vele együtt járó, 200.000 forintos pénzjutalmat. Gratulálunk a nyerteseknek és további szakmai sikereket kívánunk!

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam