belépés / regisztráció
2022. január 19. szerda
Aktuális lapszám

Egy a néhány igazi klasszikus közül

Az Alape cég 44 évvel ezelőtt indította útjára az EW 3 mosdó modelljét. Azóta ez a forradalmi mosdó még mindig él és a fürdőszobai formavilág ikonjává vált. Ezzel a kompakt, kerek formával és kifogástalan fehér zománcozással az EW 3 mosdó beépíthető formát kínált. A napjainkban útjára indított új modell, az EW 3.2 a klasszikus egyik adaptációja.

 

Az áttörés a 70-es években történt, a szokatlan kísérletezések, újító ötletek és kulturális felfedezések korában. Ebben a megdöbbentő és kiszámíthatatlan időszakban az EW 3 modell megelőzte korát: a Bauhaus időszakához hasonlatos kort teremtett a purisztikus és geometrikus formavilággal, határozott kontúrokkal. Az EW 3 különleges volt magasfokú funkcionalitásával, a felhasznált zománcozás és egyéb anyagainak kiváló minőségével, a 70- es években oly népszerű fényes műanyaghoz képest.

A mosdó kör alakú külső formája, a vese alakú mosdótál a mosdóperemre elhelyezett egykaros csap használatát kívánta. A 90-es évekre több mint 25 modellt alkottak, amelyek a legkülönfélébb formákban és méretekben készültek.

Az ezt követő években az Alape cégnek sikerült innovatív és trend meghatározó termékekkel rendszeresen jelentkeznie a mosdófelhasználás minden területén.

Az Alape cég design ismeretein és azon képességén felül, hogy az építészet igényeivel hatékonyan foglalkozik, sikerének másik tényezője az anyagmunkálás módjának igényessége, és a zománcozás technikájának mesteri szintje. Ez volt mindig is a goslari Alape gyár szakértelmének kulcsa, és ez a szaktudás ölt testet az innovatív és páratlan termékekben, melyek olyan sajátos megoldásokban jelennek meg, mint az élek találkozásának kis rádiusza, a 3 mm vastag élek és nagy lapos felületek, amelyek más anyagból nem valósíthatóak meg.

Az Alape sikerének harmadik tényezője a minőségi szaktudás a gyártásban. Tervezőkkel, építészekkel közösen az Alape fejleszt projekt-specifikus megoldásokat, amelyek a kívánt variálhatóságot és változtathatóságot biztosítják már a gyártás korai fázisában. Ez ölt testet az egyedi termékek kínálatában, de ugyanazt a minőségi szintet garantálja, mint a sorozatban gyártott termékek esetében.

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam