belépés / regisztráció
2022. január 19. szerda
Aktuális lapszám

Dornbracht újdonságok 2016-ban

A 2016. év újdonságainak megismerését érdemes egy tavalyi élmény felelevenítésével kezdeni. Az Aloys F. Dornbracht GmbH német csaptelepgyártó cég a CL.1 termékcsaláddal az elmúlt esztendők technikai és formai fejlesztéseinek esszenciáját alkotta meg.

 

Ha a CL.1 termék képére tekintünk, máris sok minden világossá válik számunkra. Egy teljesen egyedi formavilág, lecsupaszított szépsége jelenik meg. Tiszta, érthető forma, végtelen egyszerűség és harmónia. Az arányok egyensúlya, és a technológiai precizitás példája áll előttünk (1-2. ábra). A szépség mellett a takarékossága is lenyűgöző. A speciális zuhanyszerű vízképének köszönhetően a vízkapacitása csak 3,7 l/perc mindez a funkció teljes megtartásával.

De nézzük, mit hoz 2016! Bár ez nem az ISH éve, amikor a német gyártók felsorakoztatják újdonságaikat, a Dornbracht cég mégis új termékcsaláddal jelentkezik, ez pedig a Lissé. A nevében is a könnyedséget sugárzó, egyszerű hangzás, pontosan ilyen terméket takar. A prémium kategóriás Lissé a minőséget kedvelők, de egyszerűségre, visszafogottságra törekvők terméke. Tiszta vonalvezetése, harmonikus arányai nyugodtságot sugallnak, és az egyensúly elérését kínálják minden hivalkodás nélkül, talán egy kicsit vissza is húzódva, méltósággal teret nyitva a többi törekvőnek.

Hogyan lehet valami klasszikus, és modern egyszerre? Ezt mutatja meg a Villeroy&Boch márka Domicil termékcsaládja. Az ívek, arányok emelik klasszikussá az egyszerűsített formát, melyet a beépítési megoldások tovább hangsúlyoznak (3-4. ábra). A kezelőkar fekete színét a champagne felület jól kiegészíti, és teszi még lágyabbá, még kontrasztosabbá a minimalista, beton és üveg alkotta világban.

***

1. ábra.
​2. ábra.
3. ábra.
4. ábra.

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam