belépés / regisztráció
2021. április 23. péntek
Aktuális lapszám

Construma-díjat nyert a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.

Az idei Construma 2015 díjat a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. Synus tetőcserepe nyerte el. A cég még március végén, egy sajtótájékoztató keretén belül bejelentette, hogy termékeinek nevével összhangban a brand és a cég egyaránt a TERRÁN nevet fogja viselni (Mediterrán helyett), és a hazai beton tetőcserépgyártó cégek közül egyedüliként 30-ról 50 évre emeli termékei garanciális idejét.

 

A 7 milliárd forint árbevételű cég, amely 2014-ben rekord mennyiségű, 33 millió darab tetőcserepet gyártott (ez kb. 16-18 ezer tető befedésére elegendő mennyiség), és Európa 12 országába szállít, 2015-ben is folytatja a fejlesztéseket; két magyarországi üzemükben (Bólyon és Kunszentmiklóson) még az idén elindulhat az a beruházás, amelynek segítségével kizárólag zöld energia felhasználásával folyhat a hazai cserépgyártás. 500 kW teljesítményű napelem parkok létesítésével a saját üzemeikben felhasznált villamos energiát szeretnék kiváltani. A kiserőművek tervezése és engedélyeztetése már folyamatban van, a beruházás várhatóan ősszel kezdődik, a költségvetésük egyenként eléri a 200 millió forintot.

Március 30-tól nevet váltott a cég: a Mediterrán Magyarország Betoncserép Gyártó Kft. név Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.-re változott. Áprilistól pedig valamennyi TERRÁN márkanév alatt fogalomba hozott termék garanciális idejét a hazai beton tetőcserépgyártó cégek közül egyedüliként kiemelkedően magasra, a jelenlegi 30-ról 50 évre emelik.

Az idei Construma 2015 díjat a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. Synus tetőcserepe nyerte el. A díjazott Terrán Synus cserepe innovatív, egyedülálló újdonság a tetőfelújításban, hiszen amellett, hogy extra tartós, vihar- és fagyálló, szinte szabályos sinus hullámformája statikailag lehetővé teszi, hogy a betoncserép súlya ne haladja meg a 4 kg-t anélkül, hogy tartóssági vagy funkcióbeli kompromisszumra kényszerülne. A súlycsökkenés a tetőfelújításoknál komoly előnyt jelent. A beton tömörsége miatt – hasonlóan a gyártó többi termékéhez – vízzáró, a tető súlya nem ingadozik. A termék alapanyagában színezett, színtartó. A felületkezelési eljárásoknak köszönhetően a környezeti hatásoknak – csapadék, koszosodás, mohásodás, UV sugárzás, egyéb időjárási viszontagságok – ellenáll. Nagy teherbírású és alaktartó.


A szerzõ egyéb cikkei:

  „Made in Holland” – A jövőre készen
  Termosztáttal a hatékonyabb fűtésért
  Levegőminőség javítása cserépkályhákkal és kandallókkal
  Még lehet jelentkezni a brnói MSV vásárra
  Újra BAU Münchenben: 2017. január 16-21.
  Új márka a légkondicionáló piacon

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam