belépés / regisztráció
2021. május 11. kedd
Aktuális lapszám

Construma 2016 „Új lendület az építõiparnak”

Április elején rendezték meg a Construma kiállítást, amely idén a tavalyi látogatói számokat is felül fogja múlni.

 

Minden eddiginél több látogató kereste fel a 35. Construmát, Magyarország és a régió legjelentősebb építőipari és otthonteremtési kiállítását, amely több mint 19 000 m2-en, 15 ország 584 kiállítójával került megrendezésre, és az öt nap alatt mintegy 55 ezren tekintették meg. A növekvő érdeklődést jelzi, hogy az idén a szakmai napokra 5.000 fővel többen jöttek el.

Kiállítóként is azt tapasztaltuk, hogy némelyik szakmai nap és a hétvége rendkívül sűrűn látogatott volt, a kiállítás „zsúfoltan” tele volt – mindenki örömére – látogatókkal. Mi természetesen leginkább a „D” pavilonra és az épületgépész kiállítókra koncentráltunk.

Ganczer Gábor, Hungexpo vezérigazgató a kiállítás hivatalos megnyitóján az alábbiakat mondta: „Öt évvel ezelőtt a válság kellős közepén gondoltuk újra és kezdtük fejleszteni ezt a kiállítást. A befektetett kemény munka mára beérett, a siker közös. Köszönhetően a korábbinál kedvezőbb befektetői környezetnek, az ingatlanpiaci keresletnek, a célzott kormányzati támogatásoknak, elindult a fellendülés az építőiparban. Külön öröm, hogy ma már a kormány is fontos kommunikációs platformnak tartja a Construmát. A Construma a Hungexpo egyik zászlós hajója, az ország legnagyobb építőipari szakkiállítása immár 35 éve. A múlttal kezdtem, akkor egy mondat a jövőről: a jelenlegi sikerek további fejlesztésekre sarkallnak minket. A következő évek nem csak az átvitt, hanem a szó szoros értelmében is az építkezésről szólnak majd nálunk, a Hungexpónál. Új pavilonokat fogunk építeni és a régieket felújítjuk, azért, hogy a jövőben még inkább megfelelhessünk a kiállítók és a látogatók elvárásainak.”

Mint minden évben, a Hungexpo Zrt. most is meghirdette kiállítói között a Construma Díjat. A díjra azon kiállítók pályázhattak, akik az elmúlt évben új termékkel léptek a piacra. A beérkezett pályázatokat szakemberek alkotta zsűri bírálta el. A díjakat ünnepélyes keretek között a Construma megnyitóján adták át és sajnálatos és kissé nehezen érthető módon, de ez évben az épületgépészek nem jártak sikerrel, pedig pályázó most is volt. A szerencsés nyertesek:

BRAMAC Kft. (7 tetőrendszer)
INTERNORM ABLAK Kft. (HF 410 fa/alumínium ablakrendszer)
MAPEI Kft. (AQUAFLEX Roof Plus folyékony vízszigetelő fólia)

A kiállítással párhuzamosan konferencia előadások, céges programok zajlottak, így mindenki találhatott magának kellemes, igencsak „fárasztó” elfoglaltságot.

Jó volt, sikeres volt, tetszett!
 

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam