belépés / regisztráció
2021. április 23. péntek
Aktuális lapszám

Comfort kiállítás

Davidovics Ivánt, nagyon régi ismerősömet, az Expositor Kft. Tulajdonosát és a Comfort Kft. szervezőjét a rendezvényről kérdezem. A kiállításra megérkezve nagyon szép standokat lehetett látni, és bár a többség nem az épületgépészet területéről érkezett, mégis a lassan megmozduló építőipart képviselte.

 

Elégedett vagy a tapasztaltakkal?

Igen, hiszen régóta ismert tény, hogy az építőipar jelenleg nem tartozik a sikerágazatok közé. De mégis, a most megrendezett három kiállításunkat a siker, a kellő látogatottság jellemezte úgy, ahogy azt mi elképzeltük. A Comfort kiállítás szlogenje stílszerűen az „épületkomfort” volt. Az épületgépész cégeken kívül megjelent mindenki, aki az épület komfortjához hozzájárul, így a burkolattechnika és a festékipar is.

A kiállítással párhuzamosan konferenciákat is rendeztek. Milyen konferenciák voltak eddig és mi várható még a két további napban?

Amikor megalapítottam az Expositor Kft.-t, akkor egy konferenciaalapú szakkiállítás megszervezését tűztem ki célul. Ez azt jelenti, hogy számunkra legalább olyan fontosak a konferenciák, mint maga a kiállítás. Így alakult ki az, hogy a három napra négy konferenciát is szerveztünk, az ezekre érkezett látogatók és a megjelent 60 kiállítónk gyakorlatilag megtöltötték a „C” csarnokot. Megemlíteném, hogy a Passzívház Konferenciát most már a 9. alkalommal rendezzük meg, emellett van burkolat-, és festéktechnológiai-, valamint egy energiahatékonysági konferencia is. Ezt a sorozatot pedig a Rockwool építészeti és tűzvédelmi konferenciája fogja zárni.

Melyik az a célcsoport, amelyre ti gondoltatok és a három nap alatt kb. hány főre számítotok?

Mi csak szakmai látogatókra számítunk, nem is hirdettük meg a rendezvényt a tömeg médiában, csak szaklapokban, illetve személyre szóló meghívókat küldtünk ki. Van egy 20 000-es címlistánk, gyakorlatilag ezzel elérjük az építész és a mérnök kamara tagjait, plusz a társasházi képviselőket. Ezért is van az, hogy a tegnapi napon összesen 250-en vettek részt a konferencián, a mai napon pedig ez a szám 700 fő. A három nap alatt megjelennek az önkormányzatok képviselői, műszaki ellenőrök és természetesen a szakkivitelezők is. Összességében 2 500–3 000 érdeklődőt várunk.

Holnap zár a kiállítás. Kipihenitek magatokat és mi lesz a következő feladat?

Már elkezdtük a következő, infrastruktúra és közlekedés fejlesztési szakkiállítás szervezését, ahol az építőipar is fontos terület, de inkább egy más jellegű szakmai kört igyekszünk megszólítani. Úgy tűnik, hogy az egész kormányzati szektort és a különböző szakmai szövetségeket is sikerült megnyernünk a témának, hiszen a védnöki felkéréseinket mindenki elfogadta.


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam