belépés / regisztráció
2021. május 11. kedd
Aktuális lapszám

CLH tervezői szimpózium

A már hagyományosnak tekinthető rendezvényen Prokop Miklós ügyvezető köszöntötte a kb. 110 fős – főleg tervezőkből állóvendégsereget és a rendezvényt az alábbi gondolatokkal nyitotta meg:

„Társaságunk idén fogja ünnepelni a 25. születésnapját. A mai napon kicsit előre iszunk a medve bőrére, hiszen az évforduló jegyében telik ez a szimpózium is. Visszatekintve az első napokra, a cég rögtön a megalakulását követően kereste az útját és hamarosan jelentős nagy külföldi cégeknek váltunk a termékforgalmazóivá. Azóta persze sok víz lefolyt a Dunán és a nemzetközi piacon is sok változás történt, de a társaságunk tulajdonképpen ezzel a termékforgalmazással vált a hazai piac ismert és meghatározó szereplőjévé. Természetesen az idő múlásával a cég tevékenysége is átalakult, miközben a termékforgalmazást is megőriztük. A CLH Kft.-ről ma elmondhatjuk, hogy egy megoldás-orientált rendszerintegrátori céggé vált és az elmúlt években kulcsrakész épületgépészeti rendszerek sorát helyezte üzembe.”

A rövid bevezetőt követően az ügyvezető néhány mondatban összefoglalta azokat az új termékeket, amelyekről a cég szakemberei később részletes előadásokat tartottak, majd a következőképpen folytatta:

„A mögöttünk lévő 5-6 év nem volt könnyű a szakmának. Azt is lehet látni, hogy most sem egyszerű, de ennek ellenére a korábbiakhoz képest lényegesen optimistább hangulatban tudunk a piac irányába nézni. A tervező irodák hosszú idő után először viszonylag jó munkaellátottsággal rendelkeznek, sőt, vannak, akik kifejezetten túl vannak terhelve. És a CLH Kft.-nek az év ilyen időszakában még sohasem volt olyan a leterheltsége, mint ebben a pillanatban, ugyanis 4,5 milliárd forintnyi megrendelésünk van, amihez hasonló a cég történetében még sohasem volt. Reméljük, hogy ez a válságos időszakból történő kilábalás kezdetét jelenti.”

A bőséges és hasznos szakmai részt követően a meghívottak délutáni hajókiránduláson, gokart versenyen és a szálloda által nyújtott wellness élményben vehettek részt és mélyíthették el kapcsolatukat a CLH szakembereivel, valamint pihenhették ki éves fáradalmaikat.

Másnap, a szálloda elhagyásakor, 110 elégedett partner gondolt szeretettel a vendéglátó CLH Hűtés és Klímatechnikai Kft.-re.

A rendezvény szünetében sikerült Szendrei Zsoltot, a CLH üzletfejlesztési és marketing igazgatóját néhány kérdés erejéig elérni:

Egy tervezői szimpóziumot megszervezni nem egyszerű. Mi volt a fő szempont a program összeállításánál?

A mai napot abból a szempontból szerettük volna emlékezetessé tenni, hogy a cég idén lesz 25 éves, illetve ahogy Miklós bevezető előadásában is elhangzott, az elmúlt időszakban a termékportfólió területén elég sok változás történt nálunk. Végül ez a kettőség az, ami köré épült a szimpózium. Az igazi 25. évfordulót cégen belül fogjuk ünnepelni, viszont az összes rendezvényünkre, megjelenésünkre rá fogja nyomni a bélyegét ez az ünnepség.

Szép számmal érkeztek vendégek erre a tervezői szimpóziumra, kiket és hány főt hívtatok meg?

Alapvetően az üzletkötők tervezői kapcsolatait hívtuk meg, mert az előadások tematikája nekik szóló, műszaki jellegű előadás, illetve bemutató. Valamint megtisztelt bennünket néhány beruházó, kivitelező cég képviselője is, akiket a termékeink szintén érdekelnek.

A rendezvényeteket a Construma kiállítás idejére tettétek. Ez tudatos volt vagy véletlen egybeesés?

Mindig próbálunk olyan időpontot találni tavasszal, ami nem üti a húsvétot és még a tervezőknek sem indul be annyira a munkájuk, így egykét napot el tudnak szakadni az íróasztal mellől. Amikor az időpontot kitaláltuk, tudtuk, hogy ekkor lesz a Construma is, de mivel a kiállítás több napos rendezvény, így ez nem szokott problémát okozni.

Mikor lennél elégedett a rendezvénnyel?

A mai létszám megütötte az elégedettség alsó határát. Közel 110 vendégünk volt a 130 fő meghívottból.

Egy ilyen sikeres rendezvény után hátra lehet dőlni, vagy továbbra is dolgozni kell a mindennapok eredményéért?

Hátradőlni sohasem lehet, mert mindig kell fejleszteni, újítani. Erről szól a rendezvény számos előadása is: saját innovációk, illetve egyéb beszállítói partnerek újdonságait mutatjuk be. A tervezők most megismerhetnek egy választékot, egyfajta „étvágygerjesztőt”, elültetjük a hátsó gondolataikban, hogy ha bármi problémájuk van, akkor keressék a CLH-t.

Nagyon jó ötletnek tartottam, hogy a termékismertetést összekapcsoltátok egy gyakorlati bemutatóval. Mi is volt az, amit bemutattatok?

A CLH Kft. egyik új termékcsaládja, amely a portfólióba került, az Eco Line légkezelő berendezések. Az épületgépészeti rendszereknél az a tapasztalatunk, hogy valaki szállítja a gépet, az automatikát, a vizes rendszert stb. és ezek a különböző szakágak nehezen dolgoznak együtt, illetve nagyon sok egyeztetés szükséges. Mi pedig kifejlesztettünk egy komplett légkezelő berendezést, ami már a gyárban úgy készül el, hogy az automatika, illetve annak tartozékai beépítésre kerülnek, és ahogy ez a bemutatón is látszott, egy kisebb berendezést két fő 20 perc alatt üzemkész állapotra össze tud állítani a helyszínen, és el tudja indítani.

Milyen jelentősebb marketing eseményeket szeretnétek megrendezni még ebben az évben?

Többféle olyan megjelenést tervezünk, amiben a 25 év mellett a CLH szakértelmét, illetve sokéves tapasztalatát is hangsúlyozzuk mind a tervezők, mind a vevők felé és természetesen azt reméljük, hogy mindez találkozni fog a partnereink elképzeléseivel.


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam