belépés / regisztráció
2021. április 20. kedd
Aktuális lapszám

CLH Szakmai Nap - 2015

Már hagyományos rendezvénye keretében hívta meg a CLH Kft. márciusban a siófoki Hotel Azúrba a velük kapcsolatban álló tervezőket és kereskedelmi partnereket, akik el is jöttek az eseményre szép számmal.

 

A megjelenteket Prokop Miklós ügyvezető igazgató köszöntötte, aki a cég életét bemutatva adott rövid áttekintést üdvözlő beszédében:

„A CLH 1989. június 1-jén indult kb. 50 fővel, 46 milliós tőkével. Most, 26 év után a Kft. három egységből álló cégcsoporttá fejlődött, 1,6 milliárd forintos tőke háttérrel és mintegy 350 munkavállalóval. A mai napig egyik legfontosabb ágazatunk a termékforgalmazás. Az utóbbi időkben vált a profilunk részévé a légtechnikai termékek gyártása. Az 1990-es évek végétől úgy hozta az élet, hogy a szerelés igen fontossá vált a cég életében. Ez ma már mind a foglalkoztatottsági számokat, mind az árbevételt tekintve a legnagyobb tevékenységünkké vált. A szervizmunka is nagyon fontos területünk, ez 8 fővel indult, ma 80-an vannak és ezelőtt két évvel – a munkák mennyiségi növekedése miatt – önálló céggé vált. Ennek a teljes tevékenységi körnek közös magja a rendszerintegráció. Mi az épületgépészet különböző elemeiből egy működő rendszert varázsolunk, de nem mi találjuk ki azokat, csak segítünk a kialakításukban, a műszaki specifikációban, információszolgáltatásban. Azt vállaljuk, hogy ezeket a rendszereket megvalósítjuk, és úgy adjuk át az ügyfeleknek, hogy az eredetileg elképzelt célokat valóban meg tudják valósítani. A rendszerintegráció következő fontos eszköze szintén a tevékenységi portfóliónkat képezi, ez pedig az automatizálás, amely mára már tulajdonképpen informatikai területté vált. A CLH Kft. a kezdetektől jelen van ezen a területen és folyamatosan fejleszt is, hiszen a cél az, hogy a rendszerek mind komfortjukban, mind energiafelhasználásukban optimális szinten működjenek! Ez pedig szofisztikált felügyeleti rendszerek nélkül elképzelhetetlen!”

Ezt követően az ügyvezető olyan megvalósított projekteket sorolt fel, amelyekre valóban büszke lehet a CLH csoport, majd így folytatta:

„A piac kihívásai, a válság által létrejött bizonytalanságok miatt felül kellett vizsgálnunk korábbi lojális koncepciónkat. Sokkal árérzékenyebb lett a piac és már nem volt lehetőség mindössze néhány gyártó termékével teljesíteni az elvárásokat, ezért azt a döntést hoztuk, hogy egy diverzifikáltabb termékportfólióval fogunk a partnereink elé lépni. Ennek keretében köttetett meg a megállapodás az olasz GI Industrial céggel, hiszen a gondolkodásunk egyik fontos, központi eleme az innováció, ami nélkül nem tudjuk fenntartani a szervezetünket. Ennek egyik része a legújabb technikák piacra vitele. 2013 végén a társaságunk úgy döntött, hogy a gyártási tevékenységünk keretében egy jelentős beruházást valósít meg, amely alkalmassá tesz bennünket arra, hogy a nemzetközi piacra is kiléphessünk. Egy 6000 m2-es gyártócsarnokot építettünk fel, amihez 200 millió forint önrész mellé 500 millió forintos EU-s támogatást kaptunk. Részben ezért, részben pedig az egyéb financiális nehézségek miatt is úgy döntöttünk, hogy új forrásokat kell bevonnunk. Így lett a Körösaszfalt Zrt. a tulajdonostársunk, velük egy 500 milliós tőkeemelést valósítottunk meg. Ez a cég működésében semmilyen változást nem fog jelenteni.”

A Szakmai Napon több, nagy érdeklődéssel követett előadást tartottak a beszállítók és a CLH szakemberei. Az értékes szakmai beszámolók után pedig látványos szórakoztató programok várták a vendégeket, akik kellemes kikapcsolódást találhattak a szálloda wellness részlegében is. Este pazar vacsora, borkóstoló tette emlékezetessé a rendezvényt.


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam