belépés / regisztráció
2021. augusztus 3. kedd
Aktuális lapszám

Burkolható rátét Advantix padlóösszefolyókhoz

Az épített zuhanyozók építészeti minőséget képviselnek, és szabad mozgást tesznek lehetővé a fürdőszobában. Akadálymentesek és folytonosan csempézett felületükkel fontos alkotóelemként szolgálnak.

 

Az új Viega rátéttel a legutolsó kis részletig egységessé válik a padló minden Advantix padlóösszefolyónál. A hagyományos rács helyett egyedileg burkolható betét található a rátételemben. Keret nélkül szinte észrevétlenül simul a padlóburkolatba. A mindössze 5 mm-es építési magasság miatt még üvegmozaik is használható a burkoláshoz. A Viega új, burkolható rátétje elsőként került a piacra kompletten, keret nélkül és nagyon alacsony, mindössze 5 mm építési magassággal.

Az összes padlóburkoló lap – pl. csempe, természetes kő, vagy üvegmozaik – korlátlan használhatóságának köszönhetően sokféle kialakítási lehetőség adódik. 5 és 30 mm vastagság között mindenféle anyag használható. Maga a rátét max. 300 kg-ig terhelhető.

Gyors lefolyás

A víz a fedél és a padlóburkolat közötti keskeny, körbefutó résen keresztül folyik le. A kis szélesség ellenére 0,4 és 0,5 liter/s közötti lefolyási teljesítményt nyújt. Az új burkolható rátét is használható mind a kombinált tömítéses eljáráshoz, mind pedig a hagyományos bitumenes, vagy műanyag lemezes tömítéssel szigetelt befolyóelemhez.

A Visign rácsprogram kiegészítése

Az új, burkolható rátét a számos formatervezési díjjal kitüntetett Visign rácssorozat kiegészítője. Ez az elem a jól átgondolt építőkocka elv szerint felépülő Advantix fürdőszoba- és padlóösszefolyó-program részét képezi. Minden alkalmazásnak megfelelően összeállíthatók az alaptestek, a tömítési változatok, a rátétek és a rácsok. A Visign rácsokkal nem csak a szuperlapos 62, illetve a 70 mm építési magasságú, vagy közintézményekbe való, nagy lefolyási teljesítményű padlóösszefolyók, hanem a tűzvédelmi lefolyók, valamint az erkély- és teraszlefolyók is kitűnő formatervezéssel megálmodott alkotóelemmé válnak. Az Advantix padlóösszefolyónál az új Viega rátéttel folytonos felület alakítható ki.


Képalá: Ez a rátét ugyanis mindenféle padlóburkoló lappal burkolható. Fotó: Viega

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam