belépés / regisztráció
2021. április 23. péntek
Aktuális lapszám

Bosch az ISH-n

Következő beszélgetőpartnerem Endrődy Eszter, a Bosch Termotechnika üzletágának vezetője volt.

 

Valami döbbenetes, hogy mi van körülöttünk. Ekkora tömeget talán csak nagy focicsapatok mérkőzésén lehet látni. Hány napja is vagy itt, és eddig milyen benyomásokat sikerült szerezned a kiállításról?

Az első napon érkeztem, amikor is első körben kollégákkal találkoztunk a szakmából. Örülök, hogy megemlítetted ezt a tömeget, hiszen mi éppen a Junkers Bosch standon ülünk, és úgy látom, hogy ide koncentrálódik az emberek jelentős többsége.

Mekkora is a standotok?

A stand méretét pontosan nem tudom, de az jól látható, hogy a csarnok minden sarkában Bosch, Junkers és Buderus feliratok vannak, hiszen három helyszínen jelentünk meg idén: az elsőn a lakossági piacot megcélzó Junkers-Bosch márkával, egy másik hatalmas standon a Buderus márkával, ahol az ipari megoldásokra, a projektekre koncentrálunk és a harmadikon a nagy ipari kazánokat bemutató, kifejezetten Bosch márkanéven megjelenő standunkkal vagyunk jelen.

Az új fejlesztések direkt erre a vásárra készültek?

Az új fejlesztések mindig a vevők igényei alapján készülnek. Itt nem csak a végfelhasználókat értem, hanem a szerelőket is. Hiszen látható volt a sajtótájékoztatónkon, hogy nem csak a külcsínre adtunk, hanem maga a termék is úgy került kialakításra, hogy az a szerelő számára a legegyszerűbben kezelhető legyen.

Említetted, hogy kereskedő partnerekkel tárgyalsz. Remélem, hogy hazatérve már csak a szállítandó mennyiségről kell megállapodnotok!

Igen, már az új készülékek igényeiről is tárgyalunk, hiszen ebben az évben mi is készülünk – többek között az ErP jogszabályi változások kapcsán – a piacon új, versenyképes termékekkel megjelenni. A prémium szegmensben pedig kiemelt újdonságként a titánium üvegfelülettel bevont készülékkel jelenünk meg. Németországban már a 2015-ös fűtési szezontól meg lehet ezeket a termékeket vásárolni. Magyarországon a bevezetés 2016 elejére várható.

Tudtok már valamit az új fejlesztésű termékek árairól is?

Az ErP szabályozásnak nem csak a termékekre van hatása, hanem lesz több, olyan adminisztratív feladat is, amit jórészt a szerelőknek kell elvégezniük. Emellett az energia-hatékonyságot célzó új termékek alapanyagainak gyártása többe kerülhet, mint a jelenlegi technológia. Azt még nem tudjuk, hogy a piac ezt hogyan fogja fogadni, de én úgy gondolom, hogy jelentős változás a kondenzációs technológia árfekvésében inkább csak a jövő évre, és az azt követő időszakra várható.


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam