belépés / regisztráció
2022. január 25. kedd
Aktuális lapszám

Beszámoló a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség 2013-as évéről

Szövetségünk taglétszáma a 2010. évi alapítás óta több mint 150 tagvállalatra bővült. Napjainkban a politika kevésbé támogatja a megújuló energiák hazai elterjedését, ezért szövetségünkre és társadalmi munkában dolgozó aktivistáira különösen fontos feladatok hárulnak.

 

Saját kommunikációs csatornáinkon szép eredményeket értünk el, az mnnsz.hu szakportál ma már a leglátogatottabb napenergia-hasznosítás népszerűsítésével foglalkozó oldal, havonta 60-65 000 látogatóval és havi több mint 220 000 oldal letöltéssel. Híreinket ma már a Facebook közösségi oldalunkon és a Twitteren is követhetik az érdeklődők. A portál feladata a saját publikációink, beszámolóink, eseményfelhívásaink, oktatásaink kommunikációja mellett a hazai és részben a nemzetközi sajtóban megjelenő napenergia-hasznosítási, megújuló energiaipari fejlesztések, hírek, cikkek összegyűjtése, másodközlése. A Fukushimai katasztrófa óta kiemelt figyelmet szentel oldalunk az atomenergia felhasználás visszaszorításának, illetve a világpiaci folyamatokkal szembemenő hazai energiapolitikának.

A híreket heti összefoglalóban a Szolár7 internetes folyóiratban is eljuttatjuk több mint 7000 olvasónkhoz. A napenergia-hasznosítást számos hazai és határon túli rendezvényen népszerűsítettük. Szövetségünk megjelent a hazai kiállítások közül a Hungarotherm, a Renexpo, a Fenntarthatósági Csúcs, az Épületgépészek Napja, valamint a határon túli kiállítások közül az aradi, a nyitrai, a zentai és a müncheni Intersolar kiállításokon.

A Reneo Konferencián, a Szolárkonferencián, a Szakmai Összefogás az Épületgépészetért előadássorozaton, a MTA győri és győrzámolyi rendezvényén előadásokkal, prezentációkkal igyekeztük az érdeklődés középpontjába helyezni a napenergiahasznosítást.

Az MNNSZ akkreditált szakképzési programján több mint 130 hallgató tett sikeres vizsgát. Szakképzési programunk bővítése és akkreditációja a törvényi változások miatt jelenleg is folyik.

Számos lehetőségünk volt megszólalni az írott és elektronikus médiában, részt venni interjúkon, a Gazdasági Rádióban, a Kossuth Rádióban, a Music FM rádióban, az M1, a Makó TV, a DTV, az Ózon TV műsoraiban. Szakmai publikációink folyamatosan jelennek meg a Magyar Installateur, a Magyar Épületgépészet és a VGF hasábjain.

Kommunikációs lehetőségeinken túl számos feladatot végeztünk el, ezekből az AFASE-hoz történt csatlakozásunkat emelném ki. Ez a szervezet sikeresen akadályozta meg a Solarworld napelemgyártó által Brüsszelben kezdeményezett antidömping-eljárást, ami az európai napelempiacon a napelemek jelentős drágulásához és így a tervező, telepítő, üzemeltető munkahelyek több mint 100 000-es megszűnéséhez vezetett volna.

Szövetségünk részletes beszámolóját és idei terveinket a 2014. március 12-én rendezendő Szolárkonferenciát követően, az MNNSZ Közgyűlésen hallgathatják meg, amire minden érdeklődőt szeretettel várunk! 


A szerzõ egyéb cikkei:

  VI. Szolár konferencia – A napenergia szektor hazai kiemelkedő eseménye
  Mennyiért sütött (süthetett) a Nap Magyarországon 2016-ban?
  A napnál világosabb
  Debreczeni Mihály emlékének

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam