belépés / regisztráció
2022. január 24. hétfő
Aktuális lapszám

Bemutatkozott a Messe Frankfurt új magyarországi képviselete

Kedves meghívást kaptunk a BD-Expo Kft. vezetőjétől, Máté Szilviától a Hotel Hilton Budapestbe azért, hogy bemutatkozhasson a sajtó munkatársainak, mint a Messe Frankfurt, a világ egyik legnagyobb vásárvállalatának új hazai képviselete. A Messe Frankfurt több mint 20 éve rendelkezik már Magyarországon sikeres képviselettel, melyet eddig Benkő Judit, az F-H Consult Kft. vezetője látott el.

 

A sajtótájékoztatón először Máté Szilvia köszöntötte a megjelenteket és hivatalosan is bejelentette, hogy 2017. július 1-jétől a képviseletet a BD-Expo Kft. vette át, majd röviden, a következők szerint ismertette a kft. történetét: „1999 óta létezünk, és azóta képviseljük a düsseldorfi és a brnói vásárvállalatot. Most már a portfóliónk egyik eleme lett a frankfurti vásárképviselet is. Ez év júliusa óta tehát a Messe Frankfurt partnere is vagyunk. 2016-ban Frankfurtban több mint 450.000 látogató vett részt a világ minden térségéből a kiállításokon. Magyarországról 2016-ban pedig több mint 4.500 látogató érkezett a Messe Frankfurt kiállításaira, ami Benkő Juditnak köszönhető, és ami egy fantasztikus szám. Három kiállításra (ISH, Light&Building és az Automechanika) több mint 800 látogatót sikerült Magyarországról Frankfurtba csalogatni.”

A sajtótájékoztatón megtudhattuk, hogy a Messe Frankfurt nem csak Németországban rendez természetesen kiállításokat, hanem a világ számos pontján, így elmondható, hogy a magyar kiállítók körében nagyon kedvelt helyszín pl. Dubai, de magyar cégek járnak kiállításokra Ázsiába is.

A BD-EXPO Kft. létrehozott egy önálló messefrankfurt.hu nevű honlapot is a nyár folyamán a messefrankfurt. com mintájára, amellyel a cél az, hogy a magyar vállalatok minden információt elérjenek a Messe Frankfurt kiállításaival kapcsolatban így az export piacon is sikeresek legyenek. A magyarországi képviselet, ahogy eddig is, a jövőben is törekszik arra, hogy szorosan együtt dolgozzon a szakmai szövetségekkel, a sajtóval, a vásártámogatási ügynökségekkel.

„A frankfurti kiállításokon már most nagyon sok cég eredményesen vett részt és azt gondoljuk, hogy ez az együttműködés tovább mélyíthető.” – folytatta beszámolóját Máté Szilvia. Elmondása szerint továbbra is szorosan együttműködnek a szakmai szövetségekkel, szakmai sajtóval és az utazási irodákkal azért, hogy minél több látogató vehessen részt a frankfurti kiállítás programjain. De felhívta a figyelmet arra, hogy a szállások mennyisége és ára miatt érdemes mindenkinek előre gondolkodnia, érdemes már előre lefoglalni azokat! A BD-Expo Kft. természetesen akár üzleti utaztatásban is tud segítséget nyújtani az utazási irodákkal együttműködve.

Máté Szilvia végül elmondta: „büszkék vagyunk arra, hogy a Messe Frankfurt képviseleti tevékenységét elláthatjuk Magyarországon július 1-je óta, ugyanis ez azt jelenti, hogy a mi portfóliónkban a világ top 10 vásárvállalatából hármat mi képviselünk Magyarországon. Ezzel majdnem teljesen lefedjük a magyar export piacot, így nagyon szép rálátásunk van arra, hogy milyen irányba fejlődik, melyek azok a lehetőségek, ahol kitörési pontokat látunk és ez nagyon nagy örömmel tölt el minket.”

Ezt követően Mirko Schubert, a Messe Frankfurt nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnöke mondott köszönetet Benkő Juditnak az elmúlt 20 év sikeres és áldozatos tevékenységéért, majd egy általános ismertető előadást tartott a Messe Frankfurt történetéről és annak jövőbeni fejlődési lehetőségeiről.

Szerkesztőségünk képviselőjének – élve a sajtótájékoztató nyújtotta lehetőséggel – sikerült mindkét főszereplőt, vagyis a Messe Frankfurt korábbi képviseletének vezetőjét, Benkő Juditot és az új képviselet vezetőjét, Máté Szilviát is röviden megszólaltatnia.

A mai napon azért gyűltünk össze, hogy a BD-Expo Kft. hivatalosan is bejelentse, hogy átvette a Messe Frankfurt képviseletét. Milyen gondolatokkal adtad át a kulcsot az új képviseletnek? Milyen érzésekkel jöttél el ma ide? Kérdezem Benkő Juditot.

Nagyon megköszönöm a meghívást mind a Messe Frankfurt, mind pedig a BD-Expo Kft., vagyis Máté Szilvia részéről, mert ez egy olyan gesztus volt, ami nem kerül pénzbe, de nagyon jól esik. Nagyon jó érzés, hogy azt a 20 évet, amit ezen a képviseleten végig dolgoztam, elismerik.

Szilvia, milyen örökséget kaptál?

2017. július 1-je óta vagyunk mi hivatalosan is a képviselet, de ez az átadási folyamat tényleg egy folyamat volt, Judittal szorosan együttműködtünk, több hónapon keresztül közösen dolgoztunk az átadáson. Judit mindenben nagyon segített minket, hogy zökkenőmentes, gördülékeny legyen az egész átadás-átvételi folyamat. A 4.500 látogató egy évben Magyarországról a frankfurti kiállításokon döbbenetesen jó eredmény.

Nehéz örökséget kaptunk, hiszen Judit fantasztikus munkát végzett a piacon, nulláról épített fel mindent. Nagyon régóta mindenkit név szerint ismer, ezért nagyon örülünk mi is, hogy hivatalosan is el tudott köszönni a partnereitől. Judit munkája nekünk stabil alapot nyújt a jövőre nézve. Tudjuk nagyon jól, hogy milyen hatalmas munka van a nagyon jó számok mögött. Egyelőre az első feladatunk az, hogy legalább feleljünk meg ezeknek az elvárásoknak. Bízunk a magyar iparban, tehát szeretnénk tovább javítani a számokon, de először meg kell ugranunk a Judit által magasra állított lécet.

Kedves Judit, mi lesz azzal a rengeteg partneri kapcsolattal, amit ennyi év alatt felépítettél? Nem lett volna célszerűbb kicsit tovább maradni, pl. tanácsadóként?

Nem, én azt gondolom, hogy egy döntést jól elő kell készíteni, át kell gondolni, minden oldalát meg kell vizsgálni, de ha már meghozta az ember a döntést, akkor azt következetesen végig kell vinni. Nagyon szép évek vannak mögöttem, én nagyon élveztem ezt a munkát, szerettem az önállóságot, a kreativitást, ami rejlik benne, de épp akkor akartam abbahagyni, amikor még teljes erővel tudom csinálni, de már kezdem kicsit soknak érezni. Ezért gondoltam úgy, hogy biztosan bírnám még pár évig, de a csúcson kell tudni befejezni.

 

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam