belépés / regisztráció
2021. április 20. kedd
Aktuális lapszám

Beindult a Bosch Termotechnika Roadshow!

Február elején elindultak országjáró körútjukra a Termotechnika munkatársai. A Roadshow keretein belül 38 helyszínen mintegy 600 kivitelező vett részt a Bosch Termotechnika egynapos tanfolyamán.

 

A kurzuson többek között szó esett az idén érvénybe lépő EU-s szabályozásról és annak hatásairól a mindennapi munkára. A résztvevők megismerkedtek a rendszerhatékonyság- számítás alapjaival, illetve a Bosch Termotechnika munkatársai bemutatták az új Bosch termékeket is, melyeket a cég idén vezet be a magyar piacra.

Szerkesztőségünk 2015. március 16-án látogatott el a Robert Bosch Kft. (1103 Budapest, Gyömrői út 104.) székházában tartott oktatásra, ahol néhány fotót is készítettünk.


ErP Roadshow: Endrődy Eszterrel, a Termotechnika üzletág vezetőjével beszélgettünk.

Honnan jött az ötlet egy ilyen Magyarországon eddig egyedülálló tréningkoncepcióhoz?

Az ez évben hatályba lépő ErP szabályozás a teljes épületgépész szakma mindennapjaira hatással lesz. A gyártóktól a végfelhasználókig. Azért, hogy partnereinket a legteljesebb és legszükségesebb ismeretekkel megismertessük egy olyan oktató anyagot állítottunk össze, amely nemcsak a szabály tartalmával ismerteti meg a jelenlévőket, hanem eszközt nyújt ahhoz is, hogy az újonnan megszerzett ismereteket a résztvevő azonnal gyakorlati tudássá formázza, és mindezt összefoglalva a végfelhasználó/vásárló kérdéseire megfelelő válaszokkal rendelkezzen.

Mennyire értékeled sikeresnek a rendezvénysorozatot?

A célunk az volt, hogy elsőként a Bosch tájékoztassa a piac szereplőit a változásokról, több csatornán keresztül. Olyan interaktív oktató elemekkel egészítettük ki a programot melyek a kommunikációs készségek fejlesztése mellett lehetőséget nyújtottak a Termotechnika csapat kollégái és partnerei közötti kapcsolatok megerősítésére. Én személy szerint minden egyes alkalom után jókedvvel és feltöltődve érkeztem haza. Rengeteg élményt szereztem miközben új kapcsolatokat építve, első kézből ismerhettem meg a piac jelenlegi helyzetét. Bevallom, így én is legalább annyit tanultam, mint az oktatáson résztvevők.

Milyen terveitek vannak a jövőre vonatkozóan, lesz folytatás?

„Életre tervezve”, a Bosch jelmondata a Termotechnika üzletág tevékenységére is érvényes. Fontosnak tartjuk, hogy partnereinket folyamatosan és megfelelően tájékoztassuk a szabállyal kapcsolatos aktuális hírekről. Erre több felületünk van: www.boschclimate. hu, hotline, folytatjuk a roadshow keretek között bonyolított tréninget és cikksorozattal jelenünk meg több szaklapban is. A szabályváltozásokra új termék portfólióval készülünk, ezeket a termékeket a Bosch mérnökei kifejezetten a régió igényeire tervezték. Partneri kapcsolatainkat pedig az ErP szabályozás által bevezetésre kerülő rendszer címke készítésére alkalmas software-rel erősítjük a jövőben.

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam