belépés / regisztráció
2021. április 23. péntek
Aktuális lapszám

Az Ökodesign vízkezelési vonatkozásai

2015. április 22-én, a vízkezelési adalékanyagok piacán meghatározó szerepet betöltő gyártó, az angol Sentinel Performance Solutions Ltd. különleges találkozón látta vendégül a hazai épületgépészeti, fűtéstechnikai szakma képviselőit. A helyszín kiválasztása és a rendezvény témája is előre vetítette, hogy a vízzel kapcsolatos problémák megoldásaira kaphatunk választ a cég műszaki igazgatójától, Graham Hancocktól.

 

A Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál, a megújult Rudas Fürdő Étterem adott otthont a rendezvénynek. Az előadásokon túl a résztvevő vendégek két csoportban bejárhatták a fürdő kazánházát, és megismerkedhettek egy különleges gyógyfürdő egyedülálló gépészeti megoldásaival. Ahogy az XV. századbeli törökfürdőt egy XXI. századi wellness részleg öleli körül, úgy épült be a tavalyi évben a gépházba a több száz éves termálvíz fűtési célú felhasználása mellé a víz-víz hőszivattyús megújuló hőtermelés. A gépház ismertetésében a fürdő műszaki vezetője volt segítségünkre, aki rendkívül szívélyesen fogadta a látogatást és bepillantást engedett a nemrég lezajlott rekonstrukció legizgalmasabb részleteibe. A beszámolójában érdekes információkat is hallhattunk pl. arról, hogy milyen gépészeti megoldásokat rejt a Gellért-hegy belseje.

A nap során három témakörben hangzott el műszaki előadás, amelyeken megtudhattuk, milyen hatást gyakorol majd a fűtési rendszerek vízoldali problémájára az Ökodesign direktíva közelgő szeptemberi bevezetése, milyen elvárásoknak kell megfelelnie a víz minőségének ahhoz, hogy egy modern kondenzációs kazán hosszú távon is problémamentesen üzemelhessen, a vevő legnagyobb megelégedésére. Egyúttal útmutatást kaphattunk arra vonatkozóan, miként befolyásolják az új technológiák a fűtési rendszer egészét, akár a hőleadó radiátoroktól kezdve a szivattyúkon át egészen a kazán tűzterének kiválasztásáig. Végezetül megismerhettük a Sentinel tematikus megoldásait, amit a gyártó három fő területre fókuszálva (tisztítás, karbantartás, védelem) kínál a szakma képviselőinek.

A nap záró rendezvényén is a vízé volt a főszerep, ekkor egy fiatal előadóművész ismerősen csengő dallamokat szólaltatott meg, vízzel teli poharak segítségével.

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam