belépés / regisztráció
2021. május 11. kedd
Aktuális lapszám

Az ipar jövője mutatkozott be az MSV szakvásáron Brnóban

A szeptember 14–18. között megrendezett MSV 2015 nemzetközi gépipari szakvásár fő témája az ipar 4.0, vagyis a negyedik, digitális ipari forradalom volt. Az MSV Közép-Európa vezető ipari vására, amelyen idén a világ minden tájáról 32 ország 1504 kiállítója vett részt.

 

Az 57. MSV nemzetközi gépipari szakvásárral párhuzamosan rendezték idén az ENVITECH nemzetközi környezetvédelmi vásárt, amelyen 42 cég mutatkozott be 6 országból. Az MSV-n belül mint mindig, úgy most is nagy érdeklődésre tartott számot az AUTOMATIZACE / AUTOMATION szakvásár, amelyen 13 ország 250 kiállítójának újdonságait, megoldásait vehették szemügyre a szakmai érdeklődők. A mérés-, vezérlés-, automatizálás- és szabályozástechnika témakörök esetében nagy hangsúlyt kapott a robottechnika. A 2015-ös MSV vásár központi témája ugyanis az ipar 4.0, vagyis az ipari forradalom legújabb szintje volt. Németország és Csehország Kereskedelmi és Iparkamarájának összefogása eredményezte azt a nagysikerű különbemutatót, amelyen számos termelési rendszer digitalizálását és a jövő automatizált és integrált iparát mutatták be a szakembereknek.

Rendkívül sok érdeklődőt vonzott a 3D technológiákat felvonultató A1- es csarnok, ahol bemutattak többek között egy plasztikai sebészetben használható szkennert, illetve egy 3D protézisnyomtatót. Tanulmányozni lehetett az autóiparral kapcsolatos speciális megoldásokat is, pl. a robotok által végzett feldolgozási és megmunkálási folyamatokat. Lenyűgöző élő bemutatóival a brnói MSV szakvásár egyértelműen a jövőt tárta azt érdeklődők elé. Több standhoz alig lehetett a tömeg miatt hozzáférni, mert mindenki kíváncsi volt a robotok munkájára, táncára és az automatizált, legújabb ipari vívmányokra.

A megjelent 1504 kiállító 47%-a érkezett külföldről, a legtöbbjük – a hagyományokhoz híven – Németországból, Szlovákiából, Kínából, Ausztriából, Olaszországból és Svájcból. Az idei év meghívott díszvendége a Koreai Köztársaság és Kína Hebei tartománya volt. Megtelt a Brnói Vásárközpont minden kiállítói csarnoka és szabadterülete, sőt az összes konferenciaterem is. Itt rekordot döntöttek: 70 konferenciát rendeztek öt nap alatt. A Brnói Vásártársaság 75.000 látogatót várt az MSV-re.

Ha valaki arra volt kíváncsi, milyen lesz a jövő, merre tart az ipari fejlődés, mik a legújabb fejlesztések, trendek, akkor kérdéseire a brnói MSV szakvásáron biztosan választ kapott.


A szerzõ egyéb cikkei:

  „Made in Holland” – A jövőre készen
  Termosztáttal a hatékonyabb fűtésért
  Levegőminőség javítása cserépkályhákkal és kandallókkal
  Még lehet jelentkezni a brnói MSV vásárra
  Újra BAU Münchenben: 2017. január 16-21.
  Új márka a légkondicionáló piacon

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam